Haberler

Rusya Devlet Başkanı Medvedev, Kırgızistan'da

Rusya Devlet Başkanı Dimitri Medvedev, Kırgızistan Devlet Başkanı Kurmanbek Bakiyev'in Daveti Üzerine, Resmi Ziyaretin Yanısıra Bağımsız Devletler Topluluğu (Bdt) Zirvesine Katılmak Üzere Bugün Başkent Bişkek'e Geldi.

Rusya Devlet Başkanı Dimitri Medvedev, Kırgızistan Devlet Başkanı Kurmanbek Bakiyev'in daveti üzerine, resmi ziyaretin yanısıra Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) zirvesine katılmak üzere bugün başkent Bişkek'e geldi.

Kırgızistan Devlet Başkanı Kurmanbek Bakiyev, Kırgızistan'a ilk kez bir resmi ziyarette bulunan Dimitri Medvedev'i, Kırgızistan Devlet Başkanlığı Sarayı'nın önünde resmi törenle karşıladı.

Törenden sonra iki devlet başkanı, ikili ve heyetlerarası görüşmelerde bulundu.

Liderler, iki ülke hükümetleri arasında ticari, enerji ve gümrük alanlarında işbirliğinin yanısıra, dışişleri bakanlıkları arasında işbirliği protokolü, Kırgızistan hükümeti ve Rusya'nın Gazprom şirketi arasında ''Kırgız Gaz'' şirketinin özelleştirilmesi konusunda ortak bir çalışma memorandumu, Kırgızistan hükümeti ve Avrasya Kalkınma Bankası ile ''Renova'' Şirketler Grubu arasında işbirliği anlaşmalarını imzalandı.

Bakiyev, imza töreninden sonra Rusya Devlet Başkanı Medvedev ile yaptıkları ortak açıklamada, iki ülke arasında ilişkilerin en üst düzeyde olduğunu kaydetti.

Kırgızistan ve Rusya'yı ilgilendiren uluslararası ve bölgesel konularda kapsamlı ve ayrıntılı görüş alışverişinde bulunduklarını belirten Bakiyev, iki ülkenin tarihsel bağlarının bugün daha anlamlı ve dinamik bir biçimde geliştiğini söyledi.

Ticari ilişkilerin her geçen gün arttığını ve bu yıl sonuna doğru yaklaşık 1.5 milyar dolar olacağını belirten Bakiyev, Rusya'nın dış ticarette en büyük partner olduğunu vurguladı.

Bakiyev, ülkede bulunan Rus hava üssünün, bölgede ve ülkenin güney bölgesindeki sınırların korunması açısından büyük önem taşıdığını belirtirken, Kırgızistan ile Rusya arasındaki sıkı ilişkilerin bölgenin istikrarlı kalkınması açısından önem taşıdığını dile getirdi.

Kırgızistan yönetimine ve özellikle Bakiyev'e teşekkür ederek konuşmasına başlayan Rusya Devlet Başkanı Dimitri Medvedev ibe ziyaretten çok memnun kaldığını söyledi.

Rusya için Kırgızistan'ın stratejik partner ve müteffik olduğunu vurgulayan Medvedev, ekonomik, toplumsal ve askeri alanlardaki işbirliği konularının yanısıra dünyadaki tehditlere karşı dış politikanın koordine edilmesinde birlikte hareket etmek istediklerini anlattı.

Kaynak: AA / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title