Haberler

Renault, Nissan ve Mahindra Hindistan'da Fabrika Kuracak

Renault, Nissan ve Mahindra, Hindistan'ın Chennai Şehrinde Yılda 400 Bin Araç Üretim Kapasiteli Yeni Bir Fabrika Kurmak İçin Anlaştı.

Renault, Nissan ve Mahindra, Hindistan'ın Chennai şehrinde yılda 400 bin araç üretim kapasiteli yeni bir fabrika kurmak için anlaştı.

Renault'dan yapılan açıklamaya göre, bugün imzalanan anlaşmanın ardından, Tamil Nadu Eyaleti'ndeki Chennai şehrinde Hindistan otomotiv sektörünün en büyük üretim merkezlerinden biri olabilecek bir fabrikanın kurulacağı ifade edildi. Fabrikanın yıllık üretim kapasitesi, faaliyete geçmesinden itibaren en geç 7 yıl içinde 400 bin adet olacak.

Yetkililer, kurulacak fabrikada önümüzdeki 7 yıl içinde en az 686 milyon Euro yatırım yapmayı taahhüt etti. Sermayenin yüzde 50'si Mahindra'ya ait olacak, geri kalan yüzde 50 ise Renault ve Nissan arasında paylaşılacak. Benzeri olmayan bu sanayi kompleksi her üç marka için de araç üretecek ve ayrıca Renault ve Nissan'a motor tedarik edecek. Bu anlaşmayla, M&M, Renault ve Nissan yaklaşık 400 hektarlık bir fabrika sahasında binek otomobil ve SUV modeller üretecek. Bu yeni üretim merkezinde Hintli tüketicilerin ihtiyaçlarını karşılamaya dönük modeller üretilecek. Fabrikanın 2009 yılının ikinci yarısında faaliyete geçmesi öngörülüyor. Son derece gelişmiş otomotiv ve yedek parça, üretim faaliyeti, yüksek işçilik eğitim düzeyi ve başta liman tesisleri olmak üzere genelde kaliteli altyapısı nedeniyle bu fabrikanın Chennai'de kurulması kararlaştırıldı. Böyle bir fabrikanın sıfırdan kurulması Chennai'nin dünya çapında otomotiv üretim merkezlerinden biri olmasına katkıda bulunacak. Fabrikada gerçekleştirilen ortak yatırımlardan elde edilecek ölçek tasarrufları, altyapı ve satın alma alanındaki sinerjiler üretim maliyetlerinin minimize edilmesini sağlayacak.

Tamil Nadu Valisi Thiru. M. Karunanidhi, Chennai'de ortaklaşa otomobil fabrikası kurma kararlarını memnuniyetle karşıladığını açıkladı. Federal İletişim ve Bilgi Teknolojileri Bakanı Thiru. Dayanidhi Maran ise, bu işbirliğinden dolayı büyük mutluluk duyduğunu bildirdi. Anlaşmanın imza töreninde söz alan Groupe Mahindra Başkanı M. Keshub Mahindra ise, "Bugün Hindistan otomotiv sektörünün globalleşmesinde bir milat oluşturuyor ve tarihe kaydedilmesi gerekir. Fabrikanın kuruluş yerinin seçimi ve Renault ile kurmuş olduğumuz stratejik ortaklığımıza Nissan'ın da dahil olması, sektördeki gelişmeleri takip eden otomobil alıcılarına dünya sınıfında platformların sunulmasını amaçlamaktadır. Chennai'de en son teknolojilerle yeni bir fabrikanın sıfırdan kurulması, otomotiv sektöründe bir dünya üssü olan Hindistan lehine almış olduğumuz uzun vadeli taahhütlerimizi yansıtmaktadır. Dünya markaları için uygun faaliyet ortamı ve istihdam imkanları meydana getirmek amacıyla gösterdiği gayretlerden dolayı Tamil Nadu hükümetini kutlarım" diye konuştu.

Renault Genel Müdür Yardımcısı M. Patrick Pelata ise, "Hindistan, sadece Renault Kontrat 2009 çerçevesinde değil, ondan sonraki dönemlerde de, Renault'un uluslararası büyüme hedefleri yönünden çok önemli bir pazardır. Mahindra ile elde ettiğimiz ilk başarılar sayesinde bu yeni üretim tesisinin Renault ve Nissan için önemli bir fırsat oluşturması için çalışacağız" dedi. Nissan'ın Başkan Yandımcısı M. Carlos Tavares de, "Renault ile Mahindra arasındaki sağlam ortaklık sayesinde, Nissan ittifakın sağladığı avantajlardan yararlanabilecek ve Hindistan'da yerli üretim yapan ilk markalardan biri olmanın ayrıcalığına sahip olacaktır. Nissan olarak Hindistan'daki ilk fabrikamızın kuruluş yerinin seçimiyle ilgili birkaç alternatifi değerlendirdik. Ancak, ittifak bünyesinde Renault ve Hintli ortağımızla işbirliği yapmanın avantajları kesinlikle dayanılmazdı" şeklinde konuştu.

(İHS-RO-RO-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title