Haberler

Rahmi M. Koç Müzesi'nde Cumhuriyet'in 93'üncü Yıl Coşkusu

RAHMİ M. Koç Müzesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 93'üncü yılını çok özel bir etkinlikle kutladı.

RAHMİ M. Koç Müzesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 93'üncü yılını çok özel bir etkinlikle kutladı. Musa Göçmen'in eğlenceli sunumunun büyüsüne kapılan çocuklar çok renkli ve çok sesli gösterinin keyfini çıkardı.

Klasik ve senfonik müziğin en sıra dışı isimlerinden Şef Musa Göçmen, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda "Çoksesli gösteri" ile Rahmi M. Koç Müzesi'nde çocuklarla buluştu. Şef Musa Göçmen'in neşeli sahne şovuna çocuklar da katıldı. Renkli görüntülerin yaşandığı konserde sadece çocuklar değil, Cumhuriyet Bayramı'nı kutlamak için Rahmi M. Koç Müzesi'ne gelen aileleri de şarkılara eşlik etti. Gösteride, Bach'tan Mozart'a, Aşık Veysel'den Cumhuriyet Bayramı'na özel marşlara kadar müziğin her tınısı sahnedeydi.

Bugüne kadar 60'ın üzerinde gerçekleştirilen ve tamamı kapalı gişe oynayan "Çoksesli gösteri", hem sezonun hem de İstanbul'daki ilk gösterisini 29 Ekim'de, bu özel günde Rahmi M. Koç Müzesi'nde gerçekleşti.

RAHMİ M. KOÇ MÜZESİ HAKKINDA

Rahmi M. Koç Müzesi Türkiye'de Ulaşım, Endüstri ve İletişim tarihine adanmış ilk önemli müzedir. Lengerhane binası ve Hasköy Tersanesi olmak üzere iki tarihi bina ile hali hazırda 11 bin 250 m2'lik kapalı alana sahiptir. Müze, 1991 yılında alınan Lengerhane Binasında kurulmuş ve üç yıl süren bir restorasyon görmüştür. Aralık 1994'de açılan müzenin ilk bölümünün süratle büyümesi ile 1996 yılında Haliç'in kıyısında, Hasköy Tersanesi alınmıştır. 14 terk edilmiş bina ve tarihi kızak orijinaline sadık kalınarak restore edilmiş, müzenin ikinci kısmı Temmuz 2001'de açılmıştır. Müzenin koleksiyonu, gramofon iğnesinden gerçek boyutlarda gemilere ve uçaklara kadar uzanan binlerce objeyi içermektedir. Yaklaşık 17 bin metrekarelik açık alanda ise Fenerbahçe Vapuru, Liman II buharlı römorkör, Kont Ostrorog teknesi, Tekel 15 takası, Hasköy-Sütlüce Demiryolu ve İstasyonu, Elmalı Barajı buharlı pompa motorları, B-24 uçak 'Hadley's Harem', Turgut Alp Maçunası, Jet Provost T3A küçük yolcu uçağı, DC 3 yolcu uçağı, çift katlı otobüs double decker (1962 AEC Routemaster-Londra) ve atlı karınca ile çocuk oyun alanı bulunmaktadır. Ziyaretçiler, Fenerbahçe Vapuru Büfesi, Coca Cola Büfesi, Demlik Kafe, Café du Levant ve Halat by Divan yemek yiyebilir.

Rahmi M. Koç Müzesi 20 yıllık tarihinde Düş Araçları, Leonardo Evrensel Deha, Görünmez Müzisyenler, Henry Kupjack Minyatür Odalar, 2 Kıta Birleşirken ve İşte Güneş gibi birçok önemli sergiye de ev sahipliği yaptı. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

29 Ekim Hasköy Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Real Sociedad Real Madrid maçı CANLI izle! 26 Nisan Arda Güler'in Real Madrid maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title