Haberler

Preveze Deniz Zaferi'nin 468. Yıldönümü -Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın Geleneksel "Deniz" Konulu Resim Yarışmasının Ödülleri Törenle Verildi

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın 19. Geleneksel "Deniz" Konulu Resim Yarışmasının Ödülleri Harbiye Askeri Müze ve Kültür Sitesi'nde Düzenlenen Törenle Verildi.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın 19. geleneksel ''Deniz'' konulu resim yarışmasının ödülleri Harbiye Askeri Müze ve Kültür Sitesi'nde düzenlenen törenle verildi.

Preveze Deniz Zaferi'nin 468. Yıldönümü ve Deniz Kuvvetleri Günü dolayısıyla düzenlenen yarışmanın ödül töreninde konuşan Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Yener Karahanoğlu, denizlerin pek çok sanatçıya ilham kaynağı olduğunu belirtti.

Oramiral Karahanoğlu, yarışmayı, denizi ve denizciliği Türk insanına, özellikle Türk gençlerine tanıtmak, deniz sevgisini aşılamak, deniz ve denizcilik bilincini oluşturmak için düzenlediklerini kaydetti.

Deniz Kuvvetlerinin Türkiye'nin çağdaşlaşması yolunda önemli payın sanatçılara düştüğünün bilincinde olduğunu ifade eden Oramiral Karahanoğlu, bu nedenle bu yarışmayı düzenlemenin mutluluğunu yaşadıklarını anlattı.

Oramiral Karahanoğlu, yarışmaya toplam 318 sanatçının 447 eserle katıldığını, bu ilgiyi Türkiye'de gelişmekte olan sanat ve denizcilik bilincinin tuvallere yansıması olarak gördüğünü ifade etti. Yener Karahanoğlu, bu resimler arasında 3 eserin ödüle, 87 eserin de sergilenmeye değer bulunduğunu bildirdi.

Törende daha sonra, Oramiral Karahanoğlu, eserleri ödüle değer görülen Çiğdem Yılmaz ve Hayri Agan ile ''Bahriye Ressamı'' unvanı verilen Asuman Elgöç'e ödülleri ve beratlarını takdim etti.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title