Haberler

Yeni Şafak ve Yeni Akit Gazetelerine Eş Zamanlı Saldırı

Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan, Yeni Şafak ve Yeni Akit gazetelerine yapılan saldırıyı kınadı.

Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan, Yeni Şafak ve Yeni Akit gazetelerine yapılan saldırıyı kınadı.

Burhan, yaptığı yazılı açıklamada, Yeni Akit ve Yeni Şafak gazetelerinin binalarına yüzleri maskeli kişilerce eş zamanlı molotoflu ve silahlı saldırı düzenlendiğini hatırlatarak, bu haince saldırıları büyük bir üzüntüyle karşıladıklarını belirtti.

Türkiye'de son dönemlerde meydana gelen haince girişimlere karşı dik duruşlarını korkusuzca ortaya koyan basın camiasına yönelik bu çirkin saldırıların amacının belli olduğunu aktaran Burhan, şu değerlendirmede bulundu:

"Terör unsurlarınca susturulmak istenen basın organlarının vatanın, milletin bekası için yayınlarını aralıksız sürdüreceğinden kuşkumuz yoktur. Kendini bilmez Türkiye düşmanlarının bu tür haince eylemleriyle basına yön verme girişimleri karşılıksız kalacak, hak ettikleri ceza en kısa sürede adalet önünde tecelli edecektir. Basın camiasına yönelik bu çirkin saldırılara karşı herkesi duyarlı davranmaya davet ediyoruz. Basın özgürlüğü ve demokrasimize dönük yapılan bu hain saldırıları kınıyoruz. Saldırının faillerinin en kısa sürede yakalanacağından ve adalet önünde hesap vereceğinden kuşkumuz yoktur."

Kaynak: AA / Politika

Yeni Şafak Türkiye Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title