Haberler

Türk Pilotlar Türkiye Yolunda

Dışişleri Bakanı Davutoğlu: (1) "Biraz önce her iki pilotumuz Murat Akpınar ve Murat Ağca, büyükelçimize teslim edildi ve oradan da ülkemize hareket ettiler. Kendileriyle bizzat görüştüm, ses...

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Lübnan'da 9 Ağustos'tan bu yana alıkonulan Türk pilotların Türkiye'nin Beyrut Büyükelçisine teslim edildiğini, pilotların Türkiye'ye doğru hareket ettiklerini belirterek, "Kendileriyle bizzat görüştüm, seslerini duydum. Son derece vakur ve özgüven içinde konuştular, teşekkür ettiler. Biz de kendilerine teşekkür ediyoruz" dedi.

Davutoğlu, Konya'daki konutunun önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, bugün ikinci bayramı yaşadıklarını söyledi.

Geçen Ramazan Bayramı'nın ikinci günü sabah vakti aldıkları haberin herkesin yüreğinde sızı oluşturduğunu ifade eden Davutoğlu, şunları kaydetti:

"O bayramı da hakkıyla yaşayamamıştık. Bu bayramda da hep zihnimiz, gönlümüz kaçırılan pilotlarımızdaydı. O günden bugüne çok yoğun bir diplomatik çaba yürüttük. Birçok kanaldan birçok süreçler işletildi. Başta Sayın Başbakanımız olmak üzere sürecin doğrudan başarıyla ulaşması için ciddi çabalar sarf edildi. Her aşamada Dışişleri Bakanlığımız, MİT, diğer tüm emniyet ve güvenlik birimlerimiz de bu güzel haberi milletimize ve vakur ailelerine iletmek için ciddi çaba sarf etti. Bugün bu haberi paylaşmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Son 4-5 gündür gece gündüz yürütülen çok yoğun mesai var. Bu mesaide defalarca Lübnanlı yetkililerle temaslar sürdürdük. Onlar da çok ciddi çaba sarf ettiler. Dost ve kardeş ülke Katar'ın Dışişleri Bakanı Sayın Halit bin Muhammed Al Attiyah ile ayrıca paralel diplomatik süreçler yürütüldü.

Kendisiyle, geçen arife günü İstanbul'da saatlerce bazı hususlarda engelleri aşabilmek için birlikte çalıştık. Çok yönlü diplomatik çaba gerektiren bir süreçti. Dün başlayan ve nihai neticeyi almamızı sağlayan son adımlar atıldı. Bugün de saat başı zaten mutlu haberin yaklaştığı mesajı Başbakanımız tarafından kamuoyuyla sürekli paylaşıldı. Ancak doğrudan kendi seslerini duymadan açıklama yapmamaya özen gösterdik, daha önceki birçok örnekte olduğu gibi..."

"Doğrudan vatandaşlarımızın seslerini duymadan, nihai neticeyi almış addedemezdik" diyen Davutoğlu, "Biraz önce her iki pilotumuz Murat Akpınar ve Murat Ağca, büyükelçimize teslim edildi ve oradan da ülkemize hareket ettiler. Kendileriyle bizzat görüştüm, seslerini duydum. Son derece vakur ve özgüven içinde konuştular, teşekkür ettiler. Biz de kendilerine teşekkür ediyoruz. Çok sabırlı ve vakur bir bekleyiş içinde oldular ama şunu ifade etmek isterim, en büyük teşekkür eşlerine ve ailelerinedir " şeklinde konuştu.

- Konya

Kaynak: AA / Politika

Ahmet Davutoğlu Murat Akpınar Murat Ağca Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title