Haberler

Meclis'te bu hafta hareketli geçecek! Çalışan emekliye ikramiye ve fırsatçılara yönelik düzenleme Genel Kurul'a geliyor

Güncelleme:

TBMM Genel Kurulu'nda bu hafta, çalışan emeklilere bir defaya mahsus 5 bin lira ödenmesi ve deprem bölgesinde fahiş fiyat artışı yapanlara ilişkin düzenlemeleri de içeren kanun teklifinin görüşmelerine başlanacak.

TBMM Genel Kurulu, salı günü mesaisine ekonomik düzenlemeler içeren torba yasa teklifinin görüşmeleri ile başlayacak.Çalışan emeklilere ikramiye ve deprem bölgesindeki fırsatçılara yönelik cezalar genel kurulun en önemli maddeleri arasında.

FIRSATÇILARA VERİLEN CEZALAR ARTIRILACAK

86 maddeden oluşan teklifle; çalışan emeklilere bir kereye mahsus 5 bin TL verilmesi ve Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen yerlerde başta inşaat ve yapı malzemelerini yüksek fiyattan satan işletmeler için cezaların artırılması öngörülüyor.

KURUMLAR VERGİSİNİN İSTİSNA SÜRESİ UZATILACAK

Teklifle ayrıca ileri tarihli çeklerde vade öncesi ibraz yasağının uzatılması, şans oyunlarında ikramiye dağıtım oranı üst sınırının yüzde 83'ten yüzde 93'e çıkarılması ve kurumlar vergisinin istisna süresinin 30 Haziran 2024'e kadar uzatılması hedefleniyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Tbmm Genel Kurulu Deprem Deprem Politika Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (6)

Mutlu Sutcu:

Bu ülkenin sıkıntısı sadece deprem bölgesi değilki her yer aynı kirayı kafasına göre artıran ev sahipleri etiketleri asgari ücret zammına göre kalemleri hazırlamış bekleyen market ve diğer esnaflarıda denetleyip torba yasanın içinde değerlendirmeyi unutmayın. Enflasyon ve alım gücü denetlemekten geçer.

19
0
yanıtYanıtla
Uğur Çetin:

Depremin oldugu bolgede fiyatlar en uygun olmazi lazim ki insanlar tekrar dönsün. Bu bölgeleri ayaga kaldirsin.kaderine terkedemezsiniz ceza kesilmeli fırsatçılara

10
0
yanıtYanıtla
ilhan:

Emekli olan işçisinin kıdem tazminatını bile vermeyen şirketler, davaları uzatmak için mazeret bildiren avukarları sayesinde yıllarca bitmeyen davalar ve %100 ün üzerinde enflasyonun olduğu ülkemizde, yıllık en fazla %45 mevduat faizi karşısında yok olan kıdem tazminatları, patronların rakı parası oluyor, adalet nerde?

7
0
yanıtYanıtla
Ali Çelik:

Emekli derdini seçimde anlatacak anlayan seçimi kazanacak gerçek bu güven tamamen bitmiştir siyasilerin en büyük kaybı bu

7
0
yanıtYanıtla
Murat Vatansever:

fırsatçılara verilecek cezaların yanında , fırsatçılara fırsat veren kötü yönetimin başındakilere ne zaman ceza verilecek?

2
0
yanıtYanıtla
sade vatandaş:

bu yaptırım yaptırılacak fırsatçılara deprem bölgesinde kiracılarına yüzde bir kaç yüz kat zam yapan vakıflarda dahil olacakmı acaba

2
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title