Haberler

TBMM Genel Kurulu

CHP'li Aslanoğlu: "Esenyurt, Avcılar, Bağcılar'da uyuşturucu satıcıları cirit atıyor. Çocuklarımız elden gidiyor"

CHP İstanbul Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, İstanbul'un Esenyurt, Avcılar ve Bağcılar ilçelerinde uyuşturucu satıcılarının adeta cirit attığını belirterek, "Çocuklarımız elden gidiyor" dedi.

TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Sadık Yakut başkanlığında toplandı.

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, gündemdışı konuşmasında, Balıkesir'in Türkiye'nin en önemli tarım ve turizm kentlerinden biri olduğunu, ancak sanayileşme sorunuyla karşı karşıya olduğunu ifade etti.

Güney Marmara'nın hızla sanayileşmeye yöneldiğini dile getiren Havutça, Şirinçavuş köyüne ithal kömürle termik santral yapılmasının planlandığını belirtti. Bölge halkının ve köylülerin termik santrale büyük tepki gösterdiğini söyleyen Havutça, "Buradan söz veriyorum, bizim cesedimizi çiğnemeden o santrali oraya kurdurmayız" dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu da İstanbul'daki uyuşturucu sorununa değindiği gündemdışı konuşmasında, bu yaz CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi ile Esenyurt, Avcılar ve Bağcılar ilçelerini gezdiklerini anlattı.

"Uyuşturucu, geliri yüksek semtlerde olur diye düşünürdüm, yanılmışım" diyen Aslanoğlu, Esenyurt, Avcılar ve Bağcılar'da uyuşturucu satıcılarının cirit attığını ileri sürdü. Okulların önünde uyuşturucu ticareti yapanların bulunduğunu savunan Aslanoğlu, "Bölge halkı en önemli sorun olarak uyuşturucuyu gösteriyor. Çocuklarımız elden gidiyor" diye konuştu.

Uyuşturucu satıcılarına yönelik cezaların yetersiz olduğundan şikayet edildiğine de dikkati çeken Aslanoğlu, "40 gramın altında uyuşturucuyla yakalananlar serbest bırakılıyor. hukukçu milletvekillerine sesleniyorum; satıcılara karşı çözüm bulmak, bu Meclis'in görevidir" dedi.

AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer de Dünya Ruh Sağlığı Günü dolayısıyla yaptığı konuşmada, beden ve ruh sağlığını ayrı düşünmenin mümkün olmadığını söyledi

Ruh sağlığı iyi olan insanlardan oluşan toplumun, o ülkenin kalkınmasında büyük etken olduğunun altını çizen Tamer, AK Parti iktidarı olarak ruh sağlığına önem verdiklerini ve şehir hastanelerine psikiyatri üniteleri açtıklarını belirtti.

Dünya Ruh Sağlığı Günü için bu yılki temanın "Ruh Sağlığı ve Yaşlılar" olarak belirlendiğini anlatan Tamer, yaşlıların sorunlarını çözme adına yapılabileceklerin hayata geçirilmeye başlandığını kaydetti. - TBMM

Kaynak: AA / Politika

Ferit Mevlüt Aslanoğlu Esenyurt Bağcılar Avcılar Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title