Haberler

Saraçoğlu'dan Seçim Sonrası Değerlendirme

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Kemal Saraçoğlu, AK Parti’nin Şanlıurfa için seçimlerde taahhüt ettiği 763 projenin takipçisi olacaklarını söyledi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Kemal Saraçoğlu, AK Parti'nin Şanlıurfa için seçimlerde taahhüt ettiği 763 projenin takipçisi olacaklarını söyledi.

Saraçoğlu, düzenlediği basın toplantısında, pazar günü yapılan seçimleri değerlendirdi. Sözlerine Milliyetçi Hareket Partisi'nin merhum Genel Başkanı Alparslan Türkeş'i rahmetle anarak başlayan Saraçoğlu, 30 Martta yapılan yerel seçimlerde oy beklentilerinin 100-150 bin arasında olduğunu belirtti.

2009 yerel seçimlerine göre yüzde 300 oranında oylarını yükselttiklerini ifade eden Saraçoğlu, şöyle konuştu: "Beklediğimiz oy gerçekten bu değildi. 100 –150 bin arası oy bekliyorduk. Bizim hedefimiz buydu. Şanlıurfa'da en az 5-6 ilçede olmadığımızı biliyoruz. Şanlıurfa merkezi ve iki ilçemizde çok güçlüydük. Güçlü olduğumuz Harran ve Akçakale'den de büyükşehire oy gelmedi. Şanlıurfa'da bazı nedenlerden dolayı son bir haftada başka partilere oy verince 21 bin 51 oy aldık. Bir önceki yerel seçime göre yüzde 300 oranında oyumuz arttı. Genel seçimlerdeki oyumuzu korumuş olduk.Harran ve Akçakale'den çok az oy almamıza rağmen, tabii bu başarı mı? Bana göre değil ama bunun nedenleri var."

Seçimlerin bir bayram havasında geçmesi için ellerinden geleni yaptıklarını aktaran Saraçoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Seçimlerin olaysız geçmesini istiyorduk. Ama Hilvan ilçesinde muhtarlık seçimi nedeniyle 7 vatandaşımız hayatını kaybetti. Keşke hiç olmasaydı. Hiçbir şey insan hayatı kadar önemli değildir. Biz seçimin bayram havasında geçmesi için dikkat ettik. Şanlıurfa'da ve tüm Türkiye'de Milliyetçi Hareket Partisi olarak hemen hemen hiçbir olayın içerisinde yokuz. Ben bu yönden Türkiye'deki tüm Milliyetçi Hareket Partisi adaylarına ve teşkilatlarına teşekkür ediyorum."

PROJELERİ TAKİP EDECEĞİZ

Saraçoğlu, AK Parti'nin seçim taahhütnamesi olarak 763 proje yapacağını hatırlatarak, 763 projenin 5 yılda bitmesi için takip edeceklerini söyledi.

AK Partili yöneticilerin ve adayların çok güzel bir seçim stratejisi belirlediğini aktaran Saraçoğlu, sözlerine şöyle devam etti: "MHP'ye oy vermeyin 'X' parti kazanır çalışması ile halkımızın iradesine ipotek koydular. Bu da bizleri son derece üzdü. Keşke böyle bir seçim çalışması yapılmasaydı da biz gerçek oyumuzu gösterebilseydik."

Bunun bir seçim olduğunu anlatan Saraçoğlu, şöyle konuştu: "Daha çok seçimler görecek, bu ülke bu şehir. Her seçimde de tüm ilçelerde ve kentte sadece 1 aday kazanacak. Biz bu kazanan başkanlarımıza başarılar diliyoruz. Her konuda yanlarında olacağız. Urfa'ya bir ağaç diken arkadaşlara teşekkür ederiz. O ağaca su vermesini biliriz."

Saraçoğlu, siyasetin uzun bir maraton olduğunu, Allah nasip ederse bundan sonra da siyaset çalışmalarına devam edeceğini sözlerine ekledi. - ŞANLIURFA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Milliyetçi Hareket Partisi Alparslan Türkeş Akçakale Harran Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title