Haberler

Prigojin'in ölümü Putin'in bilgisi ve onayıyla gerçekleşti

Güncelleme:

ANKASAM Avrasya uzmanı Dr. Sabir Askeroğlu, Prigojin'in ölümünün Putin'in bilgisi ve onayıyla gerçekleştiğini belirtti. Prigojin, Putin iktidarı için bir sorun haline gelmişti ve Moskova seferinin cezasız kalması Putin'in saygısını zedelemişti. Prigojin'in davranışının bir bedeli olmalıydı ve bu karar da onun bir sonucuydu.

ANKASAM Avrasya uzmanı Dr. Sabir Askeroğlu, "Prigojin'in ölümü Putin'in bilgisi ve onayıyla olmuştur. Prigojin, Putin iktidarı için bir sorun haline gelmişti. Moskova seferinin cezasız kalması diğer siyasi güçler nezdinde Putin'in saygısını zedelemişti. Prigojin'in davranışının bir bedeli olmalıydı. Bu karar da onun bir sonucuydu" dedi.

Avrasya uzmanı Askeroğlu, Wagner lideri Prigojin'in ölümünü İHA'ya değerlendirdi.

Prigojin'in Moskova seferinde iki seçeneği olduğunun altını çizen Askeroğlu, "Ya sonuna kadar gitmek ya da geri adım atarak geleceğini daha üsttekilerin eline teslim etmek. Prigojin ikincisini seçti. Aslında ona ikinci bir şans verilmişti. Belarus'a sürgün olması. Fakat kazanımları elinden alınacaktı. Afrika'da aşamalı olarak zayıflatılacaktı. Savunma bakanlığı Wagneri kontrol altına almaya başlamıştı. Prigojin bunu engellemek istedi. Onun arkasında duranlar süreci idare etmeye çalıştı ancak bunun da bir sınırı vardı" diye konuştu.

Prigojin'in Putin'le yapılan anlaşmaya uyulmasında ısrar ettiğine değinen Askeroğlu, "Bunlardan biri de Şoygu ve Gerasimov'un görevlerinden alınmasıydı. Prigojin şahsiyeti üzerinde birikmiş olan sorunlar çözülmesi bekleniyordu. Prigojin gözden çıkarıldı. Savunma Bakanlığı devreye girdi. Wagner Rus iktidarının bir aracıdır ve onun üzerindeki mülkiyette ona, yani iktidara, Rus askeri elitlere aittir. Dolayısıyla Wagner'in başına iktidara bağlı olan biri atanacaktır. Ancak Wagner eskisi gibi güçlü bir daha olmayacaktır. Wagner tasfiye edilecektir aşamalı olarak. Bu süreç zaten başlamıştı ancak Prigojin buna direnmeyi seçmişti. Wagner'in başına getirilecek olan biri de bu tasfiye sürecini tamamlamak için görevlendirilecektir. Yani pasif biri getirebilir ve onun şahsiyeti kamuoyundan uzak tutulur. Daha önce, Ukrayna savaşından önce Prigojin'e yapıldığı gibi" ifadelerini kullandı.

"Prigojin'in ölümü Putin'in bilgisi ve onayıyla olmuştur" diyen Askeroğlu şöyle devam etti:

"Prigojin Putin iktidarı için bir sorun haline gelmişti. Moskova seferinin cezasız kalması diğer siyasi güçler nezdinde Putin'in saygısını zedelemişti. Prigojin'in davranışının bir bedeli olmalıydı. Bu karar da onun bir sonucuydu. Ayrıca Prigojin gereğinden fazla cesur davrandığı gibi Rusya savunma bakanlığıyla olan mücadelesinden de vazgeçmemişti. Bu ısrarına bir son verilmesi gerektiği düşünülüyordu." - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Avrasya Moskova Politika Haberler

Bakmadan Geçme

NO Pelicans OKC Thunder NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Denver Nuggets LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! 30 Nisan okullar tatil mi? Yarın okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kızıl Goncalar final mi yapıyor? Kızıl Goncalar bitiyor mu 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ömer final mi yapıyor? Ömer bitiyor mu 2024? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi final mi yapıyor? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi bitiyor mu 2024? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçında şike mi yapıldı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Ömer 54. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 29 Nisan Ömer yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 23. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 29 Nisan Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title