Haberler

Öğrenci Evi Tartışmaları

CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'kız-erkek öğrenciler aynı evde kalıyor' açıklamalarının ardından başlayan tartışmalarla ilgili, "Bunun bir sorun olduğunu düşünmüyor ki özel yaşamlar kişileri ve...

CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'kız-erkek öğrenciler aynı evde kalıyor' açıklamalarının ardından başlayan tartışmalarla ilgili, "Bunun bir sorun olduğunu düşünmüyor ki özel yaşamlar kişileri ve ebeveynleri ilgilendirir" dedi.

CHP Kadın ve Çocuk Haklarını İnceleme ve İzleme Komisyonu üyeleri İstanbul Milletvekili Ayşe Eser, Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Balıkesir Milletvekili Nedret Akova ve Bursa Milletvekili Sena Kaleli TBMM'de ortak basın toplantısı düzenledi. CHP Kadın ve Çocuk Hakları İnceleme ve İzleme Komisyonu adına açıklama yapan Yüceer, komisyonun çalışmaları hakkında bilgi verdi. Komisyonun CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatlarıyla kurulduğunu belirten Yüceer, komisyonun Türkiye'de kadın ve çocukların uğradığı haksızlıkları tespit etmek yönünde çalışmalarını aralıksız olarak sürdürdüğünü ifade etti.

"TÜRKİYE KADIN-ERKEK EŞİTLİĞİNE GÖRE 136 ÜLKE ARASINDA 120. SIRADA"

Uluslararası sözleşmelere ve yapılan yasal düzenlemelere rağmen 11 yıllık AK Parti iktidarı boyunca kadın ve çocuk hakları konusunda hep kötüye gidişin olduğunu öne süren Yüceer, "Kadın ve çocuk haklarının ideolojik tartışmalara heba edilmektedir. Oysaki sorun hayati bir sorun. Sorun yaşamsal bir sorun. Sorun parti üstü bir sorun. Son on yılda kadına yönelik şiddet yüzde bin 400 artmış. Her gün 4-5 kadın cinayete kurban gidiyor. Korum hakkı kararına rağmen bu kararı alınan kadınların yüzde 73'ü öldürülmekte. 2013 Dünya Ekonomik Formu'nun eğitime, ulaşım, iş yaşamına katılım ve fırsat eşitliği, siyasi hayatta yer alma, sağlık ve hayatta kalma başlıkları altında hazırlanan cinsiyet uçurumu raporuna göre Türkiye kadın-erkek eşitliğine göre 136 ülke arasında 120. sırada. İş yaşamında fırsat eşitliğinde 127., iş gücene katılım oranında 123., eğitimde 104., siyasi katılımda ise 103. sırada. Türkiye'de her üç evlilikten biri çocuk evliliği. Sığınma evlerinde kadınların üçte biri çocuk gelin. Reşit olmadan evlendirilen kız çocuklarını sayı erkek çocuklarının sayısının 20 katı. Çocuk gelinlerin yüzde 35'i ikinci eş. Her 10 kadından birisi okuma yazma bilmiyor" diye konuştu.

"BU KONU TÜRKİYE'NİN SORUNLARINDA DEĞİLDİR"

Gazetecilerin sorularını cevaplandıran Yüceer, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "kız-erkek öğrenciler aynı evde kalıyor" yönündeki açıklamalarının sorulması üzerine, "Bizim amacımız üzüm yemek. Türkiye'nin gündemini gerçek sorunlara, gerçek gündemine taşımak. Bunun bir sorun olduğunu düşünmüyor ki özel yaşamlar kişileri ve ebeveynleri ilgilendirir düşünüyoruz. Zaten bunlara dair onun dışındaki cezalara, hukuksuzluğa ya da ahlaksızlığa, hukuksuzluğa karşı Türk Ceza Kanunu'nda gerekli şeyler vardır. Buna dair herhangi bir kişinin, bir başkanın kim olursa olsun adı ne olursa olsun adı Başbakan olsun veya bir başkası olsun bu konu hakkında dair, özel yaşama dair söz hakkının olmadığını düşünüyorum. Bu konu Türkiye'nin sorunlarında değildir" ifadelerini kullandı. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Ercan Candan Tekirdağ Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title