Haberler

Numan Kurtulmuş: "Parlamenter Sistem Çift Başlılık Üretiyor"

Başbakan Yardımcısı ve Hükumet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Anayasa değişikliği için yapılacak referandumda ‘evet’ çıkması durumunda milletin önünün açılacağını belirterek, “Bu ülkede bir daha kapalı kapılar arkasında Cumhurbaşkanı seçmek, bir daha hükumetleri belirleme devri geride kalmıştır.

Başbakan Yardımcısı ve Hükumet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Anayasa değişikliği için yapılacak referandumda 'evet' çıkması durumunda milletin önünün açılacağını belirterek, "Bu ülkede bir daha kapalı kapılar arkasında Cumhurbaşkanı seçmek, bir daha hükumetleri belirleme devri geride kalmıştır. İnşallah geride kalacaktır" dedi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükumet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, referanduma destek kampanyasını memleketi Ordu'dan başlattı. İki gün boyunca Ordu'da olacak olan Kurtulmuş, AK Parti Ünye İlçe Danışma Kurulu toplantısına katıldı. Kurtulmuş burada yaptığı konuşmada, Türkiye'de vesayet odaklarının devrinin tamamlandığını söyledi.

"Artık kapalı kapılar ardında Cumhurbaşkanı ve hükumet seçme dönemi geride kalacak"

Kurtulmuş, referandumda çıkacak 'evet' sonucunun Türkiye için kader niteliğini taşıdığını belirterek şu görüşlere yer verdi: "Geçmişte Türkiye'de seçim sonuçları başka çıktı, siyasi sonuçlar başka çıktı. Hatta hatırlayın sayısal gücün başka manaya geldiği en yetkili kişiler tarafından ifade edildi. Çünkü kapalı kapılar arkasında bu millet adına gücü elinde bulundurduklarını zannedenler millet adına karar verdiler. Rahmetli Ali Fuat Başgil'in 1961'de Cumhurbaşkanı adayı olmasına dahi mani oldular. Ensesine silah dayayarak İstanbul'dan Ankara'ya gelen rahmetli Ali Fuat Başgil'i gerisin geriye geri gönderdiler. Türkiye'de vesayet odakları her Cumhurbaşkanlığı seçiminde oyunbozanlık yaptılar, milletin önüne engeller çıkardılar. Hükümetleri yönlendirdiler, siyasi partileri kapattılar. Türkiye'de ortaya çıkan siyasi tabloyu yönlendirerek istemediklerini kapattılar, istediklerinin önlerini açtılar. Şimdi bu anlamda millet önünü açacaktır. Bir daha kapalı kapılar arkasında cumhurbaşkanı seçmek, bir daha hükumetleri belirleme devri geride kalmıştır. İnşallah geride kalacaktır."

"Parlamenter sistem çift başlılık üretiyor"

Parlamenter sistemin çift başlılık ürettiğini de belirten Kurtulmuş, "İnönü ile Recep Peker arasındaki ihtilaf, rahmetli Menderes ile Celal Bayar arasındaki ihtilaf, Özal ile Yıldırım Akbulut arasındaki ihtilaf, Demirel ile Özal arasındaki ihtilaf, Demirel ile Çiller arasındaki ihtilaf, Demirel ile 28 Şubat döneminde Erbakan arasındaki ihtilaf, 2001'de Ecevit ile kendi seçtirdiği Ahmet Necdet Sezer arasındaki ihtilaf. Çift başlı olunca ihtilaf kaçınılmaz oluyor. İnşallah bu çift başlılığı ortadan kaldırmayı temin edeceğiz. Millet kime yetki verdiyse hesabını ona soracak" şeklinde konuştu.

'Evet' sonucunun terörle mücadeleye ivme kazandıracağını ve terör örgütlerini tarihe gömeceğini de ifade eden Kurtulmuş, CHP'nin bu konudaki tavrını eleştirerek, "Bunu bir kere daha söylüyorum, CHP'li arkadaşlarda lütfen iyi anlasınlar. İnşallah bu millet evet dediği zaman terörle mücadeleye de evet demiş olacak ve kararlılığını ortaya koymuş olacak" diye konuştu. - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Numan kurtulmuş Türkiye Ordu Politika Güncel Haberler

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Bakmadan Geçme

Aleyna elendi mi? Survivor Aleyna elendi mi gitti mi? 17 Mayıs okullar tatil mi? Bugün okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? Bodrumspor-Çorum FK maçı ne zaman? 28 Şubat Davası'nda affedilen generaller kim, isimleri ne? 17 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 17 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 17 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 17 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 17 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title