Haberler

Kazanacağımız Ümidim ve İnancım Çok Fazla

Merkezi Güney Kıbrıs'Ta Bulunan Libananco Şirketinin, Uzanlar'A Ait Çeaş ve Kepez Elektriğin İmtiyazlarının İptalinden Mağdur Olduğu İddiasıyla Açtığı Dava Bugün Fransa'da Başlıyor.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Fransa'da görülecek olan Libananco davasının önemine dikkat çekerek, Türkiye'nin hem siyasi hem de ekonomik tarihindeki sıradışı davalardan biri olduğunu söyledi.

Tahkim heyetinin objektif ve sağduyulu tavrından eminiz diyen Bakan Yıldız, Kırmızı bültenle aranan Hakan Uzan'ın duruşmada ifade verecek olmasıyla ilgili olarak şunları söyledi:

"Bizim ifade vermeyle alakalı bir şerhimiz olmaz, kim ne ifade vermek istiyorsa bu konuda bir kısıtlamamız veya böyle bir istemimiz olmaz. Zaman zaman bu tür sorular da soruluyor 'siz onların ifade vermesini istemiyormusunuz' tarzında. Biz konudan o kadar eminiz ki bizim konuyla ilgili ne bir talebimiz ne de bir kısıtlamamız olamaz ama bu sonuçta Türkiye'nin hakkıdır. Bu davada her vatandaşımızın hakkı vardır"

Polonya 1 ve Polonya 2 davalarını kazandıklarını hatırlatan Bakan Yıldız, benzer davalar olduğunu söylerek "Burada da kazanacağımız ümidim ve inancım çok fazla. Aklın yolu bir. Sağduyu mutlaka kazanacaktır. Ben Türkiye'nin hakkını herhangi bir ciddi gerekçe göstermeksizin orada kaptırmıyacağı inancındayım" dedi.

ANKARA / DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title