Haberler

HSYK'nın Yapısında Değişiklik Öngören Kanun Teklifi

TBMM Adalet Komisyonu'nda, teklifin Anayasaya uygunluk tartışması, yapılan oylama ile sona erdi CHP milletvekilleri, talebi olan milletvekillerine söz verilmeden oylama yapıldığı gerekçesiyle Başkanlık Divanı önünde toplanarak karara tepki gösterdi.

HSYK'nın yapısında değişiklik öngören kanun teklifi üzerinde devam eden Anayasaya uygunluk tartışması, yapılan oylama ile sonlandırıldı. CHP milletvekilleri, Başkanlık Divanı önünde toplanarak karara tepki gösterdi.

TBMM Adalet Komisyonu'nda, HSYK'nın yapısında değişiklik öngören kanun teklifine ilişkin tartışmalar devam ediyor.

Milletvekillerinin konuşmalarının ardından Komisyon Başkanı Ahmet İyimaya, teklifin Anayasaya uygunluğu konusunda yapılan görüşmelerin sonlandırılması ve tasarı üzerinde görüşmelere geçilmesin ilişkin önergeyi oylamaya sundu. Teklifin anayasaya uygun olduğu ve görüşmelere geçilebileceği yönündeki önerge kabul edildi.

Bunun üzerine CHP milletvekilleri, Başkanlık Divanı önünde toplandı. Milletvekilleri, söz talebi olan milletvekilleri bulunmasına rağmen oylama yapılamayacağını savunarak tepki gösterdi.

Başkanlık Divanı önünde, CHP ve AK Parti milletvekilleri arasında yeniden tartışma çıktı. Bunun üzerine Ahmet İyimaya toplantıya ara verdi. - TBMM

Kaynak: AA / Politika

Ahmet İyimaya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title