Haberler

Hdp'li Kaplan, Plan ve Bütçe Komisyonu'nun Denetlenmesini İstedi

HDP'li Kaplan, TBMM Başkanlığı'na başvurarak, "Anayasa ve İçtüzüğe aykırı, sürekli sınırsız sayıda önergelerle iş biriktiren, kanun tekliflerini İçtüzüğün 23. maddesine aykırı olarak torbaya koyan Plan ve Bütçe Komisyonu'nun denetlenmesini, uyarılmasını ve Meclis Genel Kurulu'na bilgi verilmesini" istedi.

HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, TBMM Başkanlığı'na başvuruda bulunarak, "Anayasa ve İçtüzüğe aykırı, sürekli sınırsız sayıda önergelerle iş biriktiren, kanun tekliflerini İçtüzüğün 23. maddesine aykırı olarak torbaya koyan Plan ve Bütçe Komisyonu'nun denetlenmesini, uyarılmasını ve Meclis Genel Kurulu'na bilgi verilmesini" istedi.

Kaplan, düzenlediği basın toplantısında, başvurusuyla ilgili bilgi verdi.

Hükümetin Meclis'e sunduğu kamuoyunda "Soma tasarısı" olarak bilinen 61 maddelik tasarının Plan ve Bütçe Komisyonu'nda 3 haziranda görüşülmeye başlandığını belirten Kaplan, "Muhalefet olarak verdiğimiz ilgi alanları itibariyle yüzü aşkın kanun teklifi, ihtisas komisyonlarından komisyonumuza getirtilmiş, ilgili STK, emek ve meslek örgütleri kısmen çağrılmış, sürekli usul tartışmaları çıkmıştır. 61 maddelik tasarı alt komisyon sonrası 106 madde olarak üst komisyona gelmiştir. Üst komisyonda ise 200 maddeye ulaşacak sağlıksız bir çalışma yürütülmektedir" dedi.

Komisyon üyeleri tarafından hazırlanmayan, hükümet ve bürokratlar tarafından düzenlenen yüzlerce önergenin, İçtüzük ve Anayasa hükümleri yok sayılarak, Meclis Başkanlığına sunulmadan, muhalefetin okuma ve hazırlanmasına imkan tanınmadan görüşülmeye başlandığını öne süren Kaplan, "7 Temmuz  2014 itibariyle sağlıksız, gece gündüz sürekli çalışmalar angaryaya dönüşmüş, çalışanlara  mobbing uygulaması insan hakları ihlali olarak Meclis çatısı altında sistematik olarak uygulanır olmuştur" diye konuştu.

Meclis Başkanlığı'nın, komisyonları denetlemek, işlerde  birikme olması halinde komisyon başkan  ve üyelerini uyarmak ve durumu Genel Kurul'a bildirmekle yükümlü olduğunu ifade eden Kaplan, başvurusunda, "Açıkladığımız nedenlerle, Anayasa ve İçtüzüğe aykırı, sürekli sınırsız sayıda önergelerle iş biriktiren, kanun tekliflerini İçtüzüğün 23. maddesine aykırı olarak torbaya koyan Plan ve Bütçe Komisyonu'nun denetlenmesini, uyarılmasını ve Meclis Genel Kurulu'na bilgi verilmesini arz ve teklif ederim" dedi.

-"Yarış eşit olmalı"

Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinin başladığını belirten Kaplan, seçimlerin eşit şartlarda yapılması gerektiğini kaydetti.

Kaplan, "Yakışıyor mu, ayıp değil mi? Madem Süpermensin çık diğer adaylar gibi eşit yarış. Önce eşit olmayı öğreneceksin ki o makama gittiğin zaman başka hizmetler yapabilesin" dedi.

Mal beyanlarının da saklandığını öne süren Kaplan, "Cumhurbaşkanı adaylarının, birinci dereceye kadar ne varsa hangi alanda ne varsa ortaya çıkması lazım" ifadesini kullandı.

Yarın "Çözüm Süreci Tasarısı"nın Genel Kurul'da görüşülmeye başlanacağını belirten Kaplan, bunun Meclis'te görüşülecek olmasının tarihi ve meşru olduğunu, şeffaflığı getireceğini kaydetti.

Bu konuda CHP'nin takındığı pozitif tavrın da son derece önemli olduğunu dile getiren Kaplan, "Yüzde 80'lerin üzerinde parlamento desteğinin olması, süreçte daha hızlı adımların atılmasını, sürecin daha şeffaf olmasını sağlayacaktır" diye konuştu. - TBMM

Kaynak: AA / Politika

Halkların Demokratik Partisi Meclis Genel Kurulu Şırnak Soma Politika Güncel Haberler

Atama bekleyen genç öğretmen, iş görüşmesinde teklif edilen ücrete isyan etti

Atama bekleyen genç öğretmen, iş görüşmesinde teklif edilen ücrete isyan etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Hakkari Belediyesi'ne kayyuma ilk yorum: Hukuk gereğini yaptı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Hakkari Belediyesi'ne kayyuma ilk yorum: Hukuk gereğini yaptı

TBMM'de kayyum gerginliği! AK Partili Osman Gökçek, DEM Partili Şenyaşar'a tekme attı

TBMM'de kayyum gerginliği! AK Partili Osman Gökçek, DEM Partili Şenyaşar'a tekme attı

Bakmadan Geçme

Mauro Icardi serbest kalma, çıkış maddesi var mı? #129300 Icardi instagram'da Galatasaray'ı sildi mi? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 6 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 6 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 6 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 6 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 6 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 6 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 6 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 6 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 6 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 6 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 6 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 6 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 6 Haziran Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Anthony Martial Galatasaray'a gelecek mi? Transferde son durum Fransa Lüksemburg maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Fransa Lüksemburg hazırlık maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
Cumhurbaşkanı Erdoğan, eski İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'i kabul etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, eski İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'i kabul etti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title