Haberler

Hamas'tan Erdoğan'a Teşekkür

Güncelleme:

Hamas lideri Halid Meşal, Başbakan Erdoğan'ı arayarak Gazze'de varılan ateşkese katkılarından dolayı teşekkür etti.

Hamas'ın siyasi büro şefi Halid Meşal, Türkiye'nin Gazze'de ateşkesin sağlanmasına katkısından dolayı Başbakan Erdoğan'a teşekkür etti.

Edinilen bilgiye göre, Meşal, dün akşam Başbakan Erdoğan'ı telefonla arayarak görüştü.

Görüşmede Meşal'in, Türkiye'nin Gazze'de ateşkesin sağlanması amacıyla yapılan görüşmelerdeki katkısından dolayı Erdoğan'a teşekkür ettiği öğrenildi.

İsrail ile Filistin arasında sağlanan ateşkes sonrasındaki gelişmelere ilişkin bilgi de veren Meşal'in, Başbakan Erdoğan'ın Gazze konusunda yaptığı katkıların Filistinliler tarafından asla unutulmayacağını belirttiği bildirildi.

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER AÇIKLAMA YAPTI

Birleşmiş Milletler'in (BM) Ortadoğu Barış Süreci Özel Koordinatörü Robert Serry, İsrail ve Hamas'a ateşkese tam anlamıyla uyma çağrısında bulundu.

Serry, Gazze'de düzenlediği basın toplantısında, İsrailliler ve Filistinlilerin sürekli gelecek saldırıyı bekleyerek yaşamalarının kabul edilemeyeceğini söyledi.

Gazze'deki yıkımla ilgili hazırlayacağı raporu BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'a sunacağını belirten Serry, ikinci defa İsrail saldırılarında evini kaybeden ailelere yardım edeceklerini dile getirdi.

Ateşkesin ihlal edilmemesi için çok büyük çaba harcandığını vurgulayan Serry, "Taraflar ateşkese uymalıdır ve biz de bunun için çalışacağız. Bu, iki taraf için de iyi bir fırsattır" şeklinde konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Halid Meşal İsrail Gazze Hamas Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title