Haberler

Halk Oylamasına Doğru

AK Parti MKYK Üyesi ve Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu, "Cumhurbaşkanlığı sisteminin içerisinde başbakanlığın olmadığı, başbakanın yetki ve görevleri ile cumhurbaşkanlığı yetki ve görevlerinin birleştirildiği bir hale getiriyoruz.

Ak Parti MKYK Üyesi ve Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu, "Cumhurbaşkanlığı sisteminin içerisinde başbakanlığın olmadığı, başbakanın yetki ve görevleri ile cumhurbaşkanlığı yetki ve görevlerinin birleştirildiği bir hale getiriyoruz. İki başlılık ortadan kalkıyor." dedi.

Köseoğlu, kenteki bir otelde "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ve Anayasa Değişikliği-Kadınlar Soruyor" konulu programda kadınlarla bir araya geldi.

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle ilgili bilgi veren Köseoğlu, "Bu bir AK Parti meselesi değil, bu hükumet veya tek başına Sayın Recep Tayip Erdoğan'ı bir defa daha cumhurbaşkanı olması meselesi değildir." diye konuştu.

Köseoğlu, AK Parti'nin 2002'den beri tüm seçimlerde birinci parti olduğunu dile getirerek, "AK Parti zaten iktidarda. Sistem değişsin veya değişmesin inşallah yine iktidarda olacak." ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile hükümet sistemini düzenlediklerini belirten Köseoğlu, şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanlığı sisteminin içerisinde başbakanlığın olmadığı, başbakanın yetki ve görevleri ile cumhurbaşkanlığı yetki ve görevlerinin birleştirildiği bir hale getiriyoruz. İki başlılık ortadan kalkıyor. Bu bir tek adamlık, yetkileri bir yerde toplanması, herhangi bir şekilde diktatörlük diye anlatılmaya çalışılıyor. Ben çok üzülüyorum. Tek adamlık ve diktatörlük isterseniz Anayasanın 104. maddesine bakmanız yeterli. Cumhurbaşkanı vatana ihanet suçundan başka hiçbir şekilde sorgulanıp, yargılanamıyor. Mutlak suretle yargılanması, sorgulanması gerekiyor. Anayasa değişiklik misyonlarımızdan birisi sorgulanıp, yargılanmasını gerektiriyor."

Kaynak: AA / Politika

Ayşe Sula Köseoğlu AK Parti Trabzon Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title