Haberler

DSP Lideri Türker:tam Gün Yasası Tek Başına Sorunlara Çözüm Değil

DSP Genel Başkanı Masum Türker, DSP'nin Kamuda Görev Yapan Doktorların Tam Gün Hizmet Vermesini Desteklediğini Ancak Tam Gün Yasası'nın Tek Başına Sağlıktaki Sorunlara Çözüm Olamayacağını Söyledi

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, üniversite ve sağlık personelinin tam gün çalışmasına ilişkin yasa tasarısının yarın TBMM Sağlık Komisyonu'nda görüşülmeye başlanacağını bildirdi. Akdağ, yasanın halkın yararına olduğuna inandıklarını ifade ederek, yasayı diğer partilerle birlikte çıkarabileceklerini düşündüklerini kaydetti.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve TBMM Sağlık Komisyonu Başkanı Cevdet Erdöl, DSP Genel Başkanı Masum Türker'i parti genel merkezinde ziyaret etti.

Tam Gün Yasası'na ilişkin değerlendirmelerde bulunan Akdağ, üniversite ve sağlık personelinin tam gün çalışmasına ilişkin yasa tasarısının yarın TBMM Sağlık Komisyonu'nda görüşülmeye başlanacağını bildirdi. Yasanın halkın yararına olduğuna inandıklarını ifade eden Akdağ, yasayı diğer partilerle birlikte çıkarabileceklerini düşündüklerini kaydetti. Bu tür yasaları toplumda "uzlaşma' zemini içinde çıkartmak istediklerini kaydeden Akdağ, bunun için DSP'den de destek istedi.

DSP Genel Başkanı Masum Türker de, doktorların tam gün çalışmasını öngören yasa tasarısının, tek başına sağlıktaki sorunlara çözüm olamayacağını söyledi Türker, "Gönül ister ki bu sistem daha geniş bir sağlık reformu içinde yer alsın. Ama biz DSP olarak halkımız için her türlü desteği veririz" dedi. Türkiye'de ciddi bir sağlık reformuna ihtiyaç olduğunu vurgulayan Türker, "DSP, geliri kendi inisiyatifi içinde olmayan ve kazancı yetersiz olan insanların, tam zamanlı ve tam donanımlı sağlık hizmetlerinden yararlanmasını arzu etmektedir. Bizim siyasal görüşümüze göre Tam Gün Yasası da aslında bunun bir parçasıdır. Hekimlerin kamuda çalışırken tam gün hizmet vermesini destekliyoruz. Bizim de görüşümüz bu yöndedir" diye konuştu.

-"HALKIMIZ İÇİN HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERİRİZ"-

DSP'nin konuya Türkiye'nin tümünü düşünerek yaklaştığını anlatan ve halkın yeteri kadar sağlık hizmetlerinden yararlanamadığını vurgulayan Türker, "Mevcut nüfusumuza göre toplam 110 bin hekim yeterli değil. Bu yeterli bir donanım değil. Uzmanlıkların da yetersiz olduğunu biliyoruz. Gönül ister ki ileride bu sistem daha geniş bir sağlık reformu içinde ele alınsın. Ama halkımız için, vatandaşlarımız için biz parti olarak her türlü desteği veririz. Halkımız için, bazen bireysel ya da parti olarak önde olmayı, geride olmayla karşılaştırmayız. Bizim için halkın varlığı önemli" diye konuştu.

Akdağ ise yasanın etkilediği birçok hekimin kamuda çalışmaya devam edeceğini ifade ederek, ''7 bin uzmanın yüzde 80'i kamuda çalışmaya devam edecektir. Bunu biliyoruz biz'' dedi. Türkiye'de halkı temsil eden sivil toplum kuruluşlarının sayısının çok az olduğunu da söyleyen Akdağ, "Dolayısıyla bu iş yerine göre, halkı temsil eden Sağlık Bakanı'na kalıyor. Kendi arkadaşlarını, meslektaşlarını karşısına almış gibi oluyor" görüşünü dile getirdi. (ANKA)

(EÖ/BÜN)

Kaynak: ANKA / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title