Haberler

Davutoğlu: Ortak bildiride buluşulamaması milletimizi derinden yaralamıştır

Güncelleme:

GELECEK Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Irak'ın kuzeyindeki terör saldırılarına ilişkin 4 partinin ortak bildiri yayımlamasıyla ilgili, "Gönül isterdi ki 5 değil 6 partinin de imza attığı bir metinle, 'Bu ülkenin çocukları kardeştir ve bu ülkenin birliği için toprağa düşen herkes,...

GELECEK Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Irak'ın kuzeyindeki terör saldırılarına ilişkin 4 partinin ortak bildiri yayımlamasıyla ilgili, "Gönül isterdi ki 5 değil 6 partinin de imza attığı bir metinle, 'Bu ülkenin çocukları kardeştir ve bu ülkenin birliği için toprağa düşen herkes, aziz şehitlerimiz mukaddestir ve onların davasına sahip çıkarız' denilseydi. Maalesef ortak bir bildiride dahi buluşulamamış olması, milletimizi derinden yaralamıştır" dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve Saadet Partisi Genel Başkan Vekili Sabri Tekir, TBMM'de Saadet Partisi'nin grup toplantısında konuştu. Davutoğlu, 12 Aralık'ta TBMM Genel Kurulunda geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez'i anarak, "Bugün yüreğimizde derin bir sızı, boğazımıza düğümlenen cümleler var. Hasan Bitmez kardeşimiz ahlakıyla, vakarıyla ve herkese örnek olan o asil duruşuyla bizim sadece Meclis'teki bir milletvekilimiz değil, aynı zamanda her an ve her seferde yüzüne baktığımızda muhabbeti gördüğümüz bir kardeşimizdi" dedi.

'CUMHURBAŞKANLIĞI MAKAMI, HALKI TAHRİK ETTİ'

Ardından Pençe-Kilit Harekat bölgesinde şehit olan 12 askeri hatırlatan Davutoğlu, "Milli birlik ve beraberliğin unutulmaması gereken günlerdeyiz' diye bir tekerleme vardır, herkes bunu söyler ama 12 şehidimiz toprağa verilirken; ortak kader bilincimiz, ortak acı bilincimiz, ortak demokratik bilincimiz aynı anda darbe yedi. Gönül isterdi ki 5 değil 6 partinin de imza attığı bir metinle, 'Bu ülkenin çocukları kardeştir ve bu ülkenin birliği için toprağa düşen herkes, aziz şehitlerimiz mukaddestir  ve onların davasına sahip çıkarız' denilseydi. Maalesef ortak bir bildiride dahi buluşulamamış olması, milletimizi derinden yaralamıştır. O acının yaşandığı gün buluşamazsak ne zaman buluşacağız. Maalesef olmadı. Önce o ortak bildiride uzlaşacaktık. Sonra demokratik bilincimiz devreye girecekti ve neden bu şehitlerimiz karda kışta zor şartlarda oralarda terk edildiler diye soracaktık" ifadelerini kullandı.

Davutoğlu, Manisa'da şehit cenazesine katılan CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e yönelik tepkilere ilişkin de, "Eğer cenaze varsa her şey unutulur. Kan davası unutulur, küskünlükler unutulur, her şey unutulur. Cenaze makamında sadece tekbir getirilir, o da genellikle içten getirilir. Bir cenaze kılında Manisa'da, sanki siyasi partiler arasındaki kavga mekanı gibi. Böyle günlerde milleti birleştirmesi gereken Cumhurbaşkanlığı makamı, neredeyse  bundan sonraki cenazeleri de ipotek altına alırcasına 'Daha ne günler göreceksiniz' tarzında halkı ana muhalefet partisi genel başkanına karşı tahrik etti. Düşmanınız gelse cenazede unutursunuz. Taziye kültürünün bir ahlakı vardır, bu ahlakı ne zaman kaybettik biz" diye konuştu.

TEKİR'DEN BÜTÇE ELEŞTİRİSİ

Saadet Partisi Genel Başkan Vekili Sabri Tekir de pazartesi günü Meclis'te kabul edilen 2024 yılı bütçesini eleştirerek, "Her seçimde, 'düzelecekler' diye AK Parti'ye oy veren vatandaşlarımız olana bitene eğer anlam veremiyorlarsa, bu bütçeye baksınlar. Bu anlamı daha iyi anlamak için noktasına virgülüne dokunmadan Meclis'ten geçirdikleri bütçenin mahiyetine baktıkları zaman; Türkiye'de ne olup bittiğini izan sahibi, irfan sahibi biraz da gerçekten de ekonomiden siyasetten anlayan insanların anlayabileceği şekilde bütçeden takip edeceklerdir" dedi.

Öte yandan grup toplantısına Hasan Bitmez'in eşi Safiye Bitmez de katıldı. Davutoğlu, Hasan Bitmez'in rozetini eşi Safiye Bitmez'e taktı. Ayrıca Bitmez'in oturduğu sıraya fotoğrafı konuldu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Ahmet Davutoğlu Gelecek Partisi Irak Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
title