Haberler

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu Türk-Romen Dostluk Gecesine Katıldı

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Türkiye arasındaki Diplomatik İlişkilerin 145'inci yılını kutlamak amacıyla düzenlenen Türk Romen Dostluk, Kültür ve Sanat Gecesi programına katıldı. Topçu, Türkiye ve Romanya arasındaki tarihi bağları ve dostluğu vurgulayarak, Türk milletinin dünya barışını savunduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Türkiye arasındaki Diplomatik İlişkilerin 145'inci yılını kutlamak amacıyla düzenlediği, Türk Romen Dostluk, Kültür ve Sanat Gecesi programına katıldı.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Romanya Türkiye Ticaret ve Sanayi Odası'nın Cumhuriyetin 100'üncü yılı ve Romanya-Türkiye arasındaki Diplomatik İlişkilerin 145'inci yılını kutlamak amacıyla düzenlediği, Türk-Romen Dostluk, Kültür ve Sanat Gecesi programına katıldı.

Burada bir konuşma gerçekleştiren Topçu, Türkiye ve Romanya tarihi bağları olan, siyasi, ekonomik, kültürel ve insani ilişkilerindeki gücünü de bu tarihi ve kalıcı dostluktan alan stratejik ortak iki dost halk ve devlet olduğunu söyleyerek, "Dost ülke Romanya'da yaşayan 10 bini aşkın vatandaşımız ve 70 binden fazla Kırım Tatarı, Nogay ve Türkmen, Gagavuz soydaşlarımızın varlığı da, birbirine toprak sınırı olmayan iki dost ülkenin arasındaki komşuluk sınırı ve gönül köprüsüdür" dedi.

"Türk milleti Atatürk'ün "Yurtta Sulh, Dünyada Sulh" ilkesinin dünyaya hakim olmasını istiyor"

Topçu, Türk milletinin dünya barışını tehdit eden Filistin ve Ukrayna başta olmak üzere dünyanın birçok bölgesindeki bütün savaşları, terör örgütü eylemlerini kınadığını ifade ederek, "Türk milleti, İsrailli sivil kayıpları da asla tasvip etmeyip kınadığı gibi, Netanyahu hükümetinin 7 Ekim'den bu yana Gazze'deki çocuk, kadın sivil halka karşı işlediği insanlık suçlarını, Hastahane, kilise ve camilere karşı yaptığı saldırıları da kabul etmiyor nefretle kınıyor. Türk milleti tarihin çeşitli zamanlarında İsrailoğulları'na uygulanan vahşete katliama sessiz kalmayıp nasıl onlara kol kanat gerip yurdunu yuvasını açtıysa bu günde Filistin halkına karşı işlenen insanlık suçuna sessiz kalmıyor Filistin halkının haklı davasını da destekliyor. Türk milleti; dil, din, ırk ayrımı yapılmadan bütün insanlık için Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Atatürk'ün "Yurtta Sulh, Dünyada Sulh" ilkesinin dünyaya hakim olmasını istiyor" ifadelerine yer verdi.

Konuşmanın sonunda etkinlik Romanya halk dansları,ve halk sanatçıları ile,Azerbaycan'ın ünlü Modacısı ve Milli Giyim Başkanı Gulnara Khalılova'nın hazırladığı defile ile sürdü. Gece Türk Halk Müziği Sanatçısı Esat Kabaklının konseri ile sona erdi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Yalçın Topçu Romanya Türkiye Dünya Politika Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? İstanbul'da kapalı olacak yollar nereler? Fatih, Şişli, Beşiktaş, D-100 Karayolu 1 Mayıs'ta toplu taşımaya kısıtlama mı getirildi? Toplu taşıma hangi saatler ücretsiz? İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu taşıma saatleri! 1 Mayıs'ta toplu taşımalar ücretsiz mi? İstanbul'da toplu taşımaya kısıtlama geldi mi? KIZIL GONCALAR son bölümde ne oldu? Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 30 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128105 30 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 30 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? #9917 30 Nisan günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? Bugün hava nasıl olacak? #127782 İstanbul'da yağmur yağacak mı? 30 Nisan hava durumu tahminleri! A101 AKTÜEL KATALOĞU 2 MAYIS| Çekme karavan fiyatı ne kadar? A101 bu hafta katalog ürünleri neler? A101 fiyat listesi! Resmi Gazete'de yayımlandı: #128647 Toplu taşıma 1 Mayıs'ta ücretsiz olacak! Resmi Gazete bugünün kararları neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title