Haberler

CHP'li Havutça Açıklaması

"7 bin okul müdürü, yandaş sendikaya üye olmadığı için yöneticilik görevinden azledilmiştir"

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, "7 bin okul müdürünün, yandaş sendikaya üye olmadığı için yöneticilik görevinden azledildiğini" iddia etti.

Havutça, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Milli Eğitim Bakanlığı'nın, "yandaş yöneticileri atamak için Türkiye tarihinin en büyük yönetici kıyımını yaptığını" öne sürdü.

Dershaneler yasası olarak bilinen yasayla, bakanlığın 16 bin yöneticinin kazanılmış özlük haklarını bertaraf ettiğini savunan Havutça, Türkiye'nin her yerindeki okul müdürlerinin görevlerinin sona erdirildiğini ve puanlama sistemi getirildiğini söyledi.

Puanlama sistemiyle okul müdürüne, okul aile birliği ve iki öğretmenin 40 puan, ilçe milli eğitim müdürlüğünün ise 60 puan vermesi uygulamasının getirildiğini kaydeden Havutça, "Buna göre eğer okul yöneticisi 75 puan alıyorsa okulda kalıyor ama alamıyorsa kalamıyor. Bir okul müdürü bakandan takdirname almış, her yıl yapılan teftişte yüz puan üzerinden 90 puan almış. Okul aile birliğinden yüksek, ancak ilçe milli eğitim müdürlüğünden yetersiz puan aldığı için görevden ayrılmak zorunda bırakılıyor. Böylece 7 bin okul müdürü, yandaş sendikaya üye olmadığı için yöneticilik görevinden azledilmiştir" dedi.

Havutça, müdürlüğe atanan 8 bin 705 kişinin yüzde 81'inin Eğitim Bir-Sen, yüzde 9'unun Türk Eğitim-Sen, yüzde 4'ünün Eğitim-Sen, yüzde 1'inin Eğitim-İş, yüzde 1'inin Aktif Eğitim-Sen, yüzde 4'ünün ise sendikasız olduğunu kaydetti. Eğitim-Sen'li bir okul müdürünün ise atanamadığını ifade eden Havutça, bir okul müdürüne, "Sen iyi bir müdürsün ama bize geçmezsen orada görev yapamazsın" denildiğini iddia etti.

Daha önce öğrenciler, öğretmenler için kaos yaratan bakanlığın şimdi de yöneticiler bakımından kaos yarattığını belirten Havutça, "Türkiye'de yaşananlar hukuk skandalıdır aslında. Okul yöneticileri bir gecede, 25 yıllık bir okul müdürü bir gecede sıradan bir öğretmen haline getirilebilmektedir. Bir orgenerali teğmen rütbesine indirebilir misiniz? Bankada şube müdürü olmuş, üst yönetime gelmiş bir müdürü siz banko memuru haline getirebilir misiniz? Kazanılmış haklar vardır" diye konuştu. - TBMM

Kaynak: AA / Politika

Namık Havutça Balıkesir Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Starbucks zam geldi mi? Starbucks fiyatları ne kadar oldu? Akaryakıta zam mı geldi 3 Mayıs 2024? Elazığ'da deprem mi oldu SON DAKİKA? 3 Mayıs CUMA (Sivrice) Elazığ depremi şiddeti, merkezi ne? #128558 Fenerbahçe hangi gün kuruldu? FB 3 Mayıs'ta mı kuruldu? 3 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 3 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! Makas ne zaman icad edilmiştir? Makas kaç yılında icad edildi? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 3 Mayıs 2024 Cuma! 3 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 3 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 3 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 3 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 3 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 3 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 3 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs Cuma Hutbesi yayınlandı! 3 Mayıs Cuma Hutbesi tam metni! Aston Villa elendi mi? Aston Villa UEFA Konferans Liginden elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title