Haberler

CHP Genel Başkanı Özgür Özel: CHP Atatürk'ün baba ocağıdır, kapıları herkese açıktır

Güncelleme:

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Pazar ilçesinde düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, CHP'nin Cumhuriyet'in kurucu partisi olduğunu vurgulayarak, Atatürk'ün baba ocağı olduğunu ve kapılarının herkese açık olduğunu belirtti. Özel ayrıca, çay üretimi ve emeklilerin sorunlarıyla ilgili konulara da değindi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, CHP'nin Cumhuriyet'in kurucu partisi, ülkenin temel direği olduğunu belirterek, "Atatürk'ün baba ocağıdır, kapıları herkese açıktır." dedi.

Özel, Pazar ilçe meydanında partisince düzenlenen mitingde, Pençe Kilit Operasyonu'nda şehit olan askere Allah'tan rahmet, yaralılara da şifa diledi.

Kahraman Mehmetçik'in ayağına taş değmemesini temenni eden Özel, "Allah bir daha şehit acısı yaşatmasın. Hep beraber Silahlı Kuvvetlerimizin, Mehmetçiğimizin arkasındayız. Böyle acıları yaşamak istemiyoruz." diye konuştu.

Özel, Türkiye'nin dünyada en çok çay üreten ülkeler arasında yer aldığına işaret ederek, çay kanununa ihtiyaç olduğunun altını çizdi.

Çaykur'daki değişiklikleri eleştirerek, Çaykur'un ilan ettiği fiyatın, taban fiyat olmasını istediklerini vurgulayan Özel, "Bu fiyatın altında herhangi bir işlem yapılamasın. Taban fiyatının altında çay almanın cezası olsun, çay üreticisinin emeğini çalmaya çalışanlar cezasını hem Allah'tan hem devletten bulsun." ifadesini kullandı.

Özel, "Bu şartlar altında 11 lira 30 kuruşluk çay fiyatı, bu sene en az 25 lira olarak ilan edilmelidir. 25 liranın altında bir çay fiyatını asla kabul etmiyoruz. 25 liranın altındaki her fiyat emek sömürüsüdür. Pazar'ın, Rize'nin çorbasından, aşından eksiltmektir, borcunu ödeyemeyen hale getirmektir." değerlendirmesinde bulundu.

"Hep beraber hakkımızı alacağız"

Marketlerde geçen yıl 100 lira olan çayın kilogram fiyatının 190 liraya çıktığını belirten Özel, şöyle devam etti:

"En düşük emekli maaşı geçen sene 75 kilogram çay alıyordu, bu sene 52 kilogram çay alıyor. 75 nerede, 52 nerede? Hesap ortada, emeklinin çilesi ortada. Önceden tek başına ben söylüyordum, biz kalabalıklaştık artık siz geldiniz, ses yükselttiniz herkes emekliyi söylemeye başladı. Gazeteler emekliyi yazıyor, televizyonlar emekliyi söylüyor, siyasi partiler konuşuyor. En son çok uğraştım Meral hanım ittifak kurmamıştı. En son ittifakta buluştuk, emekli ittifakında buluştuk. Herkes emekliyi konuşuyor. Hep beraber hakkımızı alacağız. Bana geçen gün diyorlar ki Tayyip bey şöyle söylemiş, 'Gidiyor meydanlarda emekliyi kışkırtıyor' diye. Tayyip bey bazen benle kavga yapmak istiyor, ben onunla kavga yapmak istemiyorum."

"Kimseye hakaret etmeye gelmedim ama ben buraya emeklilerle sözleşmeye geldim. 31 Mart'ta hep birlikte miyiz?" ifadesini kullanan Özel, emeklilerden 31 Mart'ta güçlerini göstermelerini istedi.

Özel, belediye başkan adaylarına inandıklarını ve güvendiklerini anlatarak, şunları kaydetti:

"Cumhuriyet Halk Partisi, Cumhuriyet'in kurucu partisidir, bu ülkenin temel direğidir. Atatürk'ün baba ocağıdır, kapıları herkese açıktır. Tapusu ne bendedir, ne Kemal beyde. Ne Ecevit de vardı, ne İsmet İnönü'de. Cumhuriyet Halk Partisi ki baba ocağıdır, tapusu bir kişiye kayıtlıdır, o da Gazi Mustafa Kemal Atatürk'tür."

Kaynak: AA / Politika

Baba Politika Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
title