Haberler

CHP'den Taşeron Eleştirisi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, taşeron çalışma sistemini eleştirerek, "Bakan Çelik, 2014 sonu itibariyle Türkiye’deki taşeron işçi sayısını 1 milyon 482 bin 690 olarak açıkladı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, taşeron çalışma sistemini eleştirerek, "Bakan Çelik, 2014 sonu itibariyle Türkiye'deki taşeron işçi sayısını 1 milyon 482 bin 690 olarak açıkladı. Ülkeyi A.Ş. gibi yönetmek gerekiyor diyenler, Türkiye'yi tam bir taşeron cumhuriyetine çevirdi" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba'nın, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in cevaplaması istemiyle bir yıl önce sunduğu soru önergesine yanıt geldi. Ağbaba, "Bakan Çelik, 2014 sonu itibariyle Türkiye'deki taşeron işçi sayısını 1 milyon 482 bin 690 olarak açıkladı. Ülkeyi A.Ş. gibi yönetmek gerekiyor diyenler, Türkiye'yi tam bir taşeron cumhuriyetine çevirdi. Bakan Çelik'in açıkladığı verilere göre Malatya'da 11 bin 825 taşeron işçi çalışıyor" dedi.

Ağbaba, bir yıl önce verdiği soru önergesinin Bakan Çelik tarafından yanıtlanması üzerine yazılı bir açıklama yaptı. Taşeron sisteminin emekçileri yarınsız ve güvencesiz bıraktığını ifade eden Veli Ağbaba, "İstanbul'da 330 bin, Ankara'da 151 bin, İzmir'de 76 bin 500 işçi yarınsız. 1 buçuk milyon taşeron işçi güvencesiz bir şekilde çalıştırılıyor. Gerçek rakamlar bunun çok çok üstünde, hepsi yarınsız. 12 yıllık iktidarında AKP, emek sömürüsünün en vahşi koşullarını dayattı ve sonuç ortada. Bunun en bariz göstergesi taşeron işçi sayısındaki artış" ifadelerini kullandı.

Veli Ağbaba, "Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in açıkladığı rakamlara göre Doğu ve Güneydoğu illerinde en fazla taşeron işçi çalıştırılan illerden biri de Malatya. Malatya'da 11 bin 825 işçi taşeron olarak çalışıyor. Sayıları 1 buçuk milyona ulaşan taşeron işçiler, CHP iktidarında kadroya sahip olacak. 8 Haziran sabahı, Türkiye'de taşeron sistemi tarih olacak" dedi. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Veli Ağbaba Malatya Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title