Haberler

BBP Genel Başkanı Destici - Özel yetkili mahkemelerin kaldırılması -

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "Özel yetkili mahkemelerin kaldırılmasını genel başkanımız Muhsin Yazıcıoğlu'nun soruşturmasının üstünün kapatılması olarak görüyor ve algılıyoruz" dedi.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "Özel yetkili mahkemelerin kaldırılmasını genel başkanımız Muhsin Yazıcıoğlu'nun soruşturmasının üstünün kapatılması olarak görüyor ve algılıyoruz" dedi.

Siirt'e gitmek üzere uçakla Batman'a gelen BBP Genel Başkanı Destici, havaalanında düzenlediği basın toplantısında, uzun tutukluluk sürelerini doğru bulmadıklarını ve insanların, suçu sabit olmadan 5-10 yıl hapiste kalmasının doğru olmadığını söyledi.

Özel yetkili mahkemeleri 17 Aralık sürecinden sonra kaldıran hükümetin, hesabının ne olduğunun, kimi kurtarmaya çalıştığının açık ve net bir şekilde ortada olduğunu öne süren Destici, şunları kaydetti:

"Özel yetkili mahkemelerin kaldırılmasını genel başkanımız Muhsin Yazıcıoğlu'nun soruşturmasının üstünün kapatılması olarak görüyor ve algılıyoruz. Burada en önemli hassasiyetlerimizden biri rahmetli Yazıcıoğlu'nun şehadet süreciyle ilgili durumdur. Özel yetkili mahkemelerin kaldırılmasıyla Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığında devam eden soruşturma, normal ağır ceza mahkemelerine devredilecek. Neredeyse soruşturmanın sonuna doğru geldiğimiz bir noktada bu kararın alınıyor olmasını, biz özelde rahmetli Yazıcıoğlu'nun dosyasının soruşturma sürecinin üstünün kapatılması olarak görüyor ve algılıyoruz. Daha önce hükümeti bu konuda uyarmıştık. Eğer bu soruşturma dosyası özel yetkili mahkemelerin kaldırılması ile akamete uğrar ve aydınlatılmazsa elbette bunun baş sorumlusu bu özel yetkili mahkemeleri kaldıranlar olur ve milet vicdanında bunlar yargılanırlar."

Destici ve beraberindekiler, daha sonra karayolu ile Siirt'e gitti.

Muhabir: Yılmaz Ekinci

Yayınlayan: Levent Harman

Kaynak: AA / Politika

Büyük Birlik Partisi Muhsin Yazıcıoğlu Mustafa Destici Siirt Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title