Haberler

    Pochettino'nun Tottenham karnesi

    Mauricio Pochettino, teknik direktörlük kariyerine Espanyol’da başladı.

    Mauricio Pochettino, teknik direktörlük kariyerine Espanyol’da başladı. Orada yaklaşık dört yıl çalıştıktan sonra Premier League’e adımını attı. Arjantinli teknik adamın Ada’daki ilk durağı Southampton’dı. Southampton’da bir buçuk sezon görev yapan Pochettino, 2013/2014 sezonunun sona ermesinin hemen ardından Tottenham’ın başına geçti.

    Tottenham’ın başında beş tam sezon görev yapan Pochettino, Kuzey Londra ekibine Premier League tarihinin en başarılı dönemini yaşattı.

    Tottenham, 2014/2015’te, Pochettino ile ilk sezonunda 64 puan toplayarak ligi beşinci sırada tamamladı. Arjantinlinin ikinci sezonundan itibaren yükseliş başladı. 2015/2016’da 70 puanla üçüncü olan Tottenham, 2016/2017 sezonunda ise tam 86 puan toplamasına rağmen ikinci oldu. Bu sayı, bir önceki sezon şampiyon olan Leicester City’nin topladığından tam beş fazlaydı. Ancak Antonio Conte’nin Chelsea’sinin 93 puan toplaması, 26 galibiyet ve 86 puanlık bu üst düzey performansın sonucunun şampiyonluk olmasını engelliyordu.

    2017/2018’de, yani Pochettino’nun takımın başındaki dördüncü sezonunda ligde 77 puan toplayan Tottenham, iki Manchester ekibinin ardında üçüncü sırada yer aldı. Bunun yanı sıra Şampiyonlar Ligi’nde grubunu 16 puanla Real Madrid’in önünde lider tamamladı.

    Londra ekibi 2018/2019’da ligi 71 puanla dördüncü sırada tamamladı. Ancak o sezonun asıl başarısı Avrupa arenasında geldi. Şampiyonlar Ligi grubundan ikinci olarak çıkan Tottenham ; son 16 turunda Borussia Dortmund’u, çeyrek finalde Manchester City’yi ve yarı finalde sezonun en flaş ekibi Ajax’ı geçerek finale yükseldi. Finalde ise kazanan, erken bulduğu penaltı golünün avantajını maç boyu iyi kullanan Liverpool oldu.

    Mauricio Pochettino, Tottenham’ın başında tamamladığı beş sezonda ortalama 73,6 puan topladı. Ligi bir kez ikinci, iki kez üçüncü, birer kez de dördüncü ve beşinci sırada tamamladı.

    Kuzey Londra takımı, Pochettino’dan önce Premier League’de 22 sezon boyunca yer almıştı. Bu 22 sezonda ortalama 55,7 puan toplayan Tottenham, dördüncülük ile 15.’lik arasında değişen sıralamalar elde etmişti.

    Takımın ortalama başarılarının çok üzerine çıkaran Arjantinli teknik adam, bu sezona hiç de istediği gibi bir giriş yapamadı. Ligde oynanan 12 maç sonunda yalnızca üç galibiyet alınması ve dört maçın kaybedilmesi, Pochettino’nun Tottenham macerasının sonunu getirdi.

    Pochettino, tüm bu başarıları, Tottenham’a göre yüksek bütçeli takımları ekarte ederek elde etmişti. Onun menajerliği döneminde stadyum inşaatı yapılmasından ötürü, kulüp yönetimi onun istediği isimleri her zaman kadroya katamamıştı.

    Kulübün Şampiyonlar Ligi finaline yükseldiği 2018/2019 sezonunda hiçbir transfer harcaması yapılmadı. Pochettino’nun menajer olduğu yaklaşık 5,5 yıllık süreçte 437 milyon euro transfer harcaması yapılırken, 327 milyon euro transfer geliri elde edildi.

    Başarılı menajerin uzun bir süre kulüpsüz kalması beklenmiyor. Manchester United, Bayern Münih, Barcelona, Real Madrid gibi kulüplerin Pochettino’yu yeni teknik direktörleri olarak düşündükleri futbol kamuoyunda konuşuluyor.

    Tottenham’ın Pochettino sonrası teknik direktörü ile şimdiden belli olmuş durumda: Jose Mourinho. Mourinho bugüne dek Chelsea ile iki kez, Manchester United ile bir kez Premier League macerası yaşadı, üçü de Chelsea ile olmak üzere üç şampiyonluk elde etti.

    Pochettino’nun Tottenham’ın başında kazanma oranı %55. Mourinho’nun Premier League’deki kazanma oranı ise %62,5. Ancak Pochettino’nun, Mourinho’nun takımlarından daha az transfer harcaması yapan bir takım olduğunu burada göz önünde bulundurmak doğru olacaktır.

    Teknik adamlığa yaklaşık bir yıl ara veren Jose Mourinho’nun, Tottenham taraftarlarına Pochettino’yu aratıp aratmayacağını önümüzdeki haftalar bizlere gösterecek.

    Kaynak: EuroSport.com / Spor

    Mauricio Pochettino Jose Mourinho Tottenham Haberler

    Bakmadan Geçme

    FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title