Haberler

Pırlanta seçilirken nelere dikkat edilir?

Güncelleme:

Pırlanta alırken onun şekline, parlaklığına ve fiyatına bakıyorsunuz ama güzünüzden kaçan başka şeyler olabilir. Peki, pırlanta seçilirken nelere dikkat edilir?

Pırlanta satın alırken bazı noktalara dikkat etmelisiniz. Aldığınız pırlantanın karat, berraklık, renk ve kesim gibi özelliklerine dikkat etmeli ve doğru ürünü tercih etmelisiniz.

KARAT

Pırlantanın ağırlı karat ölçü birimi ile hesaplanır. 1 karat, bir gramın 5'te birine denk gelir. Karatın büyük olması ya da küçük olması tek başına fiyatı belirleyen etken değildir. Berraklık da pırlantanın fiyatını ve kalitesini etkileyen önemli faktörlerdendir.

Pırlanta seçilirken nelere dikkat edilir?

BERRAKLIK

Pırlantanın lekesizliğini gösteren berraklık durumu, karbon ve kesikler açısından ne kadar arınık olduğunu gösteren ifade birimidir. Berraklık durumu kusursuzdan lekeliye doğru şu şekilde sıralanır:

FL, IF

VVS 1, VVS 2

SI1, SI 2

I1, I2, I3

Pırlanta seçilirken nelere dikkat edilir?

KESİM

Pırlantalar genellikle baget kesime sahipti. Ama kare, oval, kalp ve damla gibi kesimli pırlantalar da vardır. Bu konuda uluslararası standartlar oluşturulmuş ve 0-10 arası birimler belirlenmiştir.

Pırlanta seçilirken nelere dikkat edilir?

RENK

Kaliteli bir pırlanta renksiz ve şeffaf olmalıdır. Pırlantanın rengini sarımsız ve koyu renge dönemsi onun kalitesiz olduğunu gösterir. Renkli özellikli pırlantalar da vardır. Pembe, mavi ve kırmızı gibi renklerde olan renkli pırlantalar klasik pırlantalardan daha pahalı olabiliyor.

Pırlanta seçilirken nelere dikkat edilir?

SERTİFİKA

Pırlantanın özelliklerini gösteren sertifika, sizin için rehber niteliğinde olacaktır. Ürün aldığınız noktada pırlantanızın sertifikasını istemeli ve sertifikada yazan değerlere göre ürününü değerlendirip alışveriş yapmalısınız.

Pırlanta seçilirken nelere dikkat edilir?

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title