Haberler

Petrol Dışı Sektörlerde İşbirliği Artırılmalı

Karadeniz ve Hazar Denizi Çevresindeki Ülkeler Arasında Dış Ticaret Hacminin Düşük Seviyede Olduğu Bildirildi. Karadeniz ve Hazar Denizi Bölgesi İşadamları Konfederasyonları Birliği'nin Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, Petrol Dışı Sektörlerde de İşbirliğinin Arttırılmasını İstedi.

KARADENİZ ve Hazar Denizi çevresindeki ülkeler arasında dış ticaret hacminin düşük seviyede olduğu bildirildi. Karadeniz ve Hazar Denizi Bölgesi İşadamları Konfederasyonları Birliği'nin Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, petrol dışı sektörlerde de işbirliğinin arttırılmasını istedi.

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen ‘Karadeniz ve Hazar Denizi Bölgesinde Yabancı Sermaye' konulu konferansta, bu ülkeler arasında ticari işbirliğinin geliştirilmesi ele alındı. Karadeniz ve Hazar Denizi Bölgesi İşadamları Konfederasyonları Birliği'nin Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, bölge ülkeleri arasında ticaret hacminin düşük olduğunu belirterek, petrol dışı sektörlerde işbirliğinin artırılmasının zorunlu olduğunu söyledi. Yalçındağ, birliğin asıl amacının bölgeye direkt olarak yabancı sermaye çekmek olduğunu bildirdi.

Azerbaycan-Türkiye İşadamları Birliği Başkanı Ahmet Erentok da son dönemde Azerbaycan'ın bölgedeki rolünün arttığını belirterek, konferansa katılan ülkelerden çoğunun Azeri sermaye çevreleri ile ilişki kurmak istediklerini söyledi. Erentok, Türkiye ile Azerbaycan arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin bu konuda örnek olabileceğini vurguladı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev de konferansa gönderdiği mesajda, petrol dışı sanayi ve ticari sektörlerin gelişmesi konusunun Azerbaycan'ın ekonomik siyasetinde önemli yeri bulunduğunu bildirdi. Ülkede yerli ve yabancı sermaye için elverişli ortam bulunduğunu belirten Aliyev, bölge ülkeleri arasında sermaye akışının güçlenmesi gerektiğini kaydetti. Konferansta, Azerbaycan'ın ekonomik durumu ile ilgili bir film gösterisi de yapıldı.

Karadeniz ve Hazar Denizi İşadamları Konfederasyonları Birliği'ne üye Azerbaycan, Türkiye, Arnavutluk, Bosna- Hersek, Bulgaristan, Gürcistan, İran, Yunanistan, Kazakistan, Makedonya, Romanya ve Sırbistan'dan temsilcilerin katıldığı toplantıda işbirliği ve ortaklık konuları ile Avusturya’nın da birliğe katılması ele alınıyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan köklü değişim sinyali: Yeni isimlerle yola devam edeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan köklü değişim sinyali: Yeni isimlerle yola devam edeceğiz

Nihat Doğan'dan boşanma kararı alan Arzu Doğan'dan çok konuşulacak itiraflar

Nihat Doğan'dan boşanma kararı alan Arzu Doğan'dan çok konuşulacak itiraflar

Akaryakıtta tek fiyat uygulaması yarın başlıyor! 13 bin bayide fiyatlar güncellenecek

Akaryakıtta tek fiyat uygulaması yarın başlıyor! 13 bin bayide fiyatlar güncellenecek

Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title