Haberler

Son dakika haber: PATİK ÖREREK BİRİKTİRDİĞİ PARAYI ORMAN YANGININDA ZARAR GÖRENLER İÇİN BAĞIŞLADI

Güncelleme:

Son dakika haber... MANİSA'da yaşayan Zeynep Bilgici (71), ördüğü patiklerin parasını, Muğla'daki orman yangınlarından etkilenenlere, küçükbaş hayvan alınması için bağışladı.

MANİSA'da yaşayan Zeynep Bilgici (71), ördüğü patiklerin parasını, Muğla'daki orman yangınlarından etkilenenlere, küçükbaş hayvan alınması için bağışladı. Bin TL bağışlayan Bilgici, Onlar yangınla uğraşırken, tok yatmayı vicdanım kabul etmedi. Onlar da tok yatsın diye paramı gönderdim dedi.

Ahmetli ilçesinde oturan Zeynep Bilgici, Muğla'daki orman yangınından etkilenenlere yardım elini uzattı. Alzheimer ve parkinson hastası eşi Sami Bilgici'nin (72) emekli maaşıyla geçimlerini sürdürdüklerini belirten Bilgici, ördüğü patikleri satarak biriktirdiği parayı da Muğla'daki orman yangınından etkilenenlere küçükbaş hayvan olarak bağışlamaya karar verdi. Ahmetli Kaymakamlığı'na gidip maddi yardım yapma konusunda bilgi alan Bilgici, bankada açılan yardım kampanyası hesabına bin TL yatırdı.

'VİCDANIM ÇOK SIZLADI'

Yangını televizyondan görüp üzüldüğünü gözyaşlarıyla anlatan Bilgici, Televizyondan haberleri izliyordum. Bir kadının ağlayarak, çeyizlerinin yandığını söylediğini gördüm. Dayanamadım. Patik örerek biriktirdiğim bin lira vardı. Zaten o parayı askerlerimize gönderecektim ama yangın çıkınca yangın yerine göndermek istedim. Kuzu alarak, oradaki insanlara göndermek istedim ama para olarak göndermem gerekti. Ben de para olarak gönderdim. Vicdanım çok sızladı. Yangın yerleri için de hemen hemen her gün ağlıyorum. Görünce dayanamıyorum dedi.

Bilgici, şöyle devam etti

Sabah ve akşam eşimin yemeğini yedirdikten sonra ev işlerim biter bitmez patik örmeye başlarım. Devamlı, ara vermeden patik yaparım. Hiç boş durmam. Onlar, orada yangınla uğraşırken benim burada tok yatmayı vicdanım kabul etmedi. Onlar da orada tok yatsın diye paramı gönderdim. Yangınlar sönsün istiyorum. Dağımız, tavşanımız, yılanımız, çıyanımız, böceğimiz kalmadı. Keçilerimiz, koyunlarımız, ineklerimiz hepsi yandı, gitti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmetli Muğla Güncel Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title