Haberler

Özelleştirme Yüksek Kurulu Kararları

Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK), mülkiyeti Türkiye Elektrik İletim AŞ'ye (TEİAŞ) ait Gaziantep'in Şehitkamil ilçesindeki bazı taşınmazların özelleştirme işlemlerinin 31 Aralık 2016 tarihine kadar tamamlanmasına karar verdi.

ÖYK'nın Adana ve Ankara'daki bazı taşınmazların özelleştirilmesine ilişkin kararları, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Buna göre, ÖYK, mülkiyeti TEİAŞ'a ait Gaziantep'in Şehitkamil ilçesindeki bazı taşınmazların satış yöntemiyle özelleştirme programına alınmasını ve özelleştirme işlemlerinin de 31 Aralık 2016 tarihine kadar tamamlanmasını kararlaştırdı.

Öte yandan, Kurul, Adana'nın Yüreğir ilçesindeki Türkiye Elektrik Dağıtım AŞ'ye (TEDAŞ) ait 22 bin 258,41 metrekare yüzölçümlü konut alanlı gayrimenkulün satış yöntemiyle özelleştirilmesi amacıyla yapılan ihale sonucunda, söz konusu taşınmazın 4 milyon 410 bin lira bedelle en yüksek teklifi veren Gap Çay Gıda Sanayi Limited Şirketi'ne satılmasına karar verdi.

Şirketin sözleşmeyi imzalamaktan imtina etmesi veya diğer yükümlülükleri yerine getirmemesi halinde ise teminatının İdare lehine irat kaydedilmesine karar veren ÖYK, bu durumda taşınmazın 4 milyon 400 bin lira ile en yüksek ikinci teklifi veren Necdet Akpınar'a satılmasına, onun da sözleşmeyi imzalamaktan imtina etmesi veya diğer yükümlülükleri yerine getirmemesi halinde ise teminatının İdare lehine irat kaydedilmesine ve ihalenin iptaline şeklinde verilen kararın onaylanmasını kararlaştırdı.

-Diğer kararlar-

Özelleştirme programına alınan Maliye Hazinesi adına kayıtlı Ankara'nın Gölbaşı ilçesindeki Ballıkpınar köyünde bulunan muhtelif taşınmazların satış yöntemiyle özelleştirilmeleri kapsamında yapılan 9 ihale sonucunda, söz konusu taşınmazların en yüksek teklifi verenlere satılmasına karar verildi. En yüksek teklifi verenlerin sözleşmeyi imzalamaktan imtina etmesi veya diğer yükümlülükleri yerine getirmemesi halinde ise teminatının idare lehine irat kaydedilmesi ve en yüksek tekliften sonraki teklif sahiplerine satılması kararlaştırıldı. - Ankara

Kaynak: AA / Ekonomi

Özelleştirme Yüksek Kurulu Şehitkamil Gaziantep Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
title