Haberler

Özel Öğrencilere Ağız Ve Diş Sağlığı Programı

Güncelleme:

"Koruyucu Diş Sağlığı Programı", Köseköy Gençlik Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğü'ndeki özel öğrencilerle başladı.


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği ile ortaklaşa gerçekleştirdiği Koruyucu Diş Sağlığı Programı start aldı. Ağız ve diş sağlığı konusunda eğitimlerin verileceği, tedavi ve uygulamaların yapılacağı farkındalık programlarının ilki Köseköy Gençlik Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğü'nde hayata geçti. Merkezde Kırıkkale Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Tedavi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Çoruh Türksel Dülgergil ve çeşitli illerden Diş Hekimliği Fakültesi öğrencileri, özel öğrencilere uygulamalar yaptı.

PROTOKOL İLGİ GÖSTERDİ

Kocaeli Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin, ağız ve diş sağlığı bilincinin oluşturulması ve sürekliliğinin sağlanabilmesi için hayata geçirdiği Koruyucu Diş Sağlığı Programı etkinliğinin ilk gününde Köseköy Gençlik Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğü'nde etkinlik düzenlendi. Etkinlikte Kocaeli Vali Yardımcısı Aziz İnci, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Doğan Erol, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Şenol Ergüney, Büyükşehir Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Bekir Köksal, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bekir Yümnü, İlk Sağlık Müdürü Dr. Mürsel Durmaz, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Sinan Öztürk ve yetkililer hazır bulundu.

GENÇLERİMİZ RİSK ALTINDA

Toplumda yeterince önem verilmeyen ağız ve diş sağlığı hakkında engelli çocuklara uygulamalar yapan Diş Hekimliği Fakültesi Tedavi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Çoruh Türksel Dülgergil risk altında birçok gencimizin olduğunu ifade ederek, "Özellikle engelli çocuklarımıza diş sağlığı konusunda daha fazla önem verilmesi lazım. Ülke olarak dişlerimizi ihmal ediyoruz. Bu kapsamda diş ipinin gerekliliğini de belirtmek istiyorum" şeklinde konuştu. Çeşitli illerden Diş Hekimliği Fakültesi öğrencileri ile özel öğrencilere diş fırçalama teknikleri ve tedavi uygulamaları yapan Dülgergil, burada tedaviye ihtiyacı olan çocukları aile ve diş sağlığı merkezlerine yönlendirileceğini ifade etti. 3 gün boyunca sürecek etkinliklerde ağız-diş sağlığı taramaları yapılacak. Ayrıca doğru diş fırçalama teknikleri anlatılıp, mobil ünitelerle diş tedavileri yapılacak.

HUZUREVİ VE REHABİLİTASYON MERKEZLERİ

Ağız ve diş sağlığı uygulamaları kapsamında gerçekleştirilecek tarama, tedavi gibi uygulamalar Köseköy Gençlik Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, Akmeşe Türk Anneler Derneği Zihinsel Engelli Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi, Kocaeli Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğü, Suadiye Cemal Doğan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğü, Kocaeli Huzurevi, Gölcük Belediyesi Huzurevi gibi kurumlarda kalan kişilere yapılacak.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Kırıkkale Üniversitesi Köseköy Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title