Haberler

Özel İdare 2008 Bütçe Taslağı İgm'ye Sunuldu

Bursa İl Özel İdaresi 2008 Bütçe Taslağını İl Genel Meclisine Sundu. Geçen Yıla Oranla Daha Temkinli Hareket Ettiği Görülen Özel İdare Önümüzdeki Yıl Bütçesini 74 Milyon YTL Olarak Planladı.

Bursa İl Özel İdaresi 2008 Bütçe taslağını il genel meclisine sundu. Geçen yıla oranla daha temkinli hareket ettiği görülen özel idare önümüzdeki yıl bütçesini 74 milyon YTL olarak planladı.

Bursa İl Özel İdaresi hazırladığı 2008 bütçe taslağını İl Genel Meclisi’ne sundu. Geçen yıla oranla bu yıl daha bir ayağını yorganına göre uzattığı gözlenen özel idare 2008 bütçesini 74 milyon YTL olarak tasarladı. Henüz taslak aşamasında olan ve İl genel meclisine sunulan bütçeden en fazla ikinci payı 10 milyon YTL ile eğitim hizmetleri alırken, sağlık hizmetlerine sadece 1.5 milyon YTL ayrılması dikkat çekti. Köy yolları, sulama, destek hizmetleri de bütçeden yüzde 10 gibi büyük bir pay elde etti. Gençlik ve spor için 3 milyon 750 bin YTL, bölünmüş yollar için 2 milyon 500 bin YTL ayrılırken, sağlık hizmetleri sadece 1 milyon 500 bin YTL aldı. Taslak bütçede en fazla payı 25 milyon 823 bin YTL ile köye yönelik hizmetler alırken, gösterilen diğer kalemler ise, Kültür 1 milyon 100 bin YTL, sivil savunma 910 bin YTL, afet 500 bin YTL, sosyal hizmetler 500 bin YTL, tarım il müdürlüğü 2 milyon 390 bin YTL, 17 ilçe idare müdürlükleri 2 milyon 390 bin YTL şeklinde oluştu.

İl Özel İdaresi Bütçe Planlaması Koordinatörlüğü Müdürü Neşe Önder’in sunumunun ardından İl Genel Meclis Başkanı Nurettin Avcı kendilerine sunulan taslağı inceleyip gereken kararı vereceklerini belirtti.

MECLİSTE GERGİN DAKİKALAR

Meclisin gündem dışı görüşmeler bölümünde söz alan CHP’li İl Genel Meclis Üyesi Sabit Şerbetçioğlu, ulusal bir gazetede çıkan İl Özel İdaresi çalışanlarının maaşlarından 10 YTL kesilerek yardım yapıldığı haberleri üzerine meclise bilgi verilmesi gerektiğini talep etti. Bunun üzerine Başkan Avcı konunun kendileri dışında bir olay olduğunu söyleyince Şerbetçioğlu’nun çıkışması ortalığı gerdi. Şerbetçioğlu’nun meclis gündeminin kendisine sağlıklı aktarılmadığını iddia edince diğer meclis üyeleride tartışmaya katılınca ortam iyice gerildi. Taraflar daha sonra Başkan Avcı’nın ikazlarıyla tartışmaya son verdi.

Öte yandan mecliste eski encümenlere Başkan Avcı tarafından yapılan hizmetlerden dolayı teşekkür plaketi verildi.

(EY-OMR)

02.11.2007 18:30 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title