Haberler

Özel Harekat Polislerinden Operasyon İçin Girdikleri Eve Anlamlı Not

Güncelleme:

Özel harekat timleri, boşaltılan evlerde ihtiyaçlarını karşılayıp, yanına para ve 'hakkınızı helal edin' notu bıraktı.

Diyarbakır'da sokak çatışmaların yaşandığı ilçe merkezleri adeta harabeye dönüştü. Özellikle tarihi Diyarbakır Sur İlçesi adeta 'yıkık şehire' dönüştü. Güvenlik güçleri, terör örgütü mensuplarını Hasırlı ve Fatihpaşa mahallelerinde çembere aldı. Hakimiyet alanları daralan örgüt mensupları boş olan vatandaşlara ait evlerin içine yerleştirdiği bombalı tuzakları patlatıyor.

TÜNELLER YAPTILAR

Patlamalarda 3 güvenlik görevlisi yaralandı. PKK'nın keskin nişancıları kaçmak için bitişik olan evlerin arasında geçiş için tünel yaptı. Güvenlik güçleri, özelikle yüksek binalara mevzilenen ve asker ile polisleri şehit eden keskin nişancıları bulunduğu alanları ateş altına alıyor. Sur İlçesi'nde şiddetli silah ve patlama sesleri yankılandı. Etrafı UNESCO listesindeki tarihi surlar ile çevri yerleşim yerinde farklı noktalardan siyah dumanlar yükseldi.

POLİSTEN ANLAMLI NOT

Opersayonların 42'inci güne girdiği Sur İlçesi'nde güvenlik güçleri 6 mahallede bulunan 3 bini evi tek tek arıyor. Vatandaşların boşaltığı bazı evleri kullanan özel haraket polisleri, ikametgâhta kullandıkları çay şeker için ev sahiplerine 10 lira bırakıp, 'Hakkınızı helal edin. Biraz şekerinizi kullandık. Gönül isterdi ki rahatça çayımızı birlikte içelim. İnşallah olacak. Türkiye Cumhuriyeti' notunu yazdı. Bir işyerinden sigara, çikolata ve sakız gibi ihtiyaçlarını karşılayan polisler de 20 lira ile birlikte, 'İhtiyacımız olduğu için malzemenizden kullanıp bir miktar parasını bıraktık. Hakkınızı helal edin' notunu bıraktı.

GIDA VE ÇOCUK MAMASI DAĞITILDI

Güvenlik güçleri, Cizre Nur Mahallesi girişi ile Alibey, Şah ve Dağkapı mahallelerinde yaşayan vatandaşlara zırhlı araçlarla 200 paket gıda yardımı ulaştırdı. Paketlerde makarna, pirinç, süt, bulgur, mercimek, salça, yağ, zeytin ve un ile çocuk maması, çocuk bezi ve diğer hijyen malzemeleri bulunuyor. Sokağa çıkma yasağının uygulandığı günden bu yana ilçede yaklaşık 850 gıda paketi dağıtıldı. Ayrıca her gün 25 kilogramlık un dağıtılırken halkın ekmek ihtiyacı da karşılanıyor. Yine yasağın uygulandığı ve operasyonların sürdüğü Silopi ilçesinde ise evlerini terk etmeyen vatandaşlara 1 milyon lirayı aşkın tutarda gıda yardımında bulunuldu.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Diyarbakır Silopi Cizre Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
title