Haberler

Öymen, Elif Şafak Davasını Değerlendirdi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, Yazar Elif Şafak'a Verilen Beraat Kararını Değerlendirirken, "Türkiye'de Düşünce Özgürlüğünün Avrupa'nın Gerisinde Olmasını Hiçbir Şekilde Kabul Etmiyoruz. Ama Bir Şartla; Bu Düşünce Özgürlüğüne Sığınarak Devletin Güvenliğinin Tehlikeye Düşürülmesini de Kabul Etmiyoruz" Dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, Yazar Elif Şafak'a verilen beraat kararını değerlendirirken, ''Türkiye'de düşünce özgürlüğünün Avrupa'nın gerisinde olmasını hiçbir şekilde kabul etmiyoruz. Ama bir şartla; bu düşünce özgürlüğüne sığınarak devletin güvenliğinin tehlikeye düşürülmesini de kabul etmiyoruz'' dedi.

TBMM'de basın toplantısı düzenleyen Öymen, gazetecilerin sorusu üzerine, Yazar Elif Şafak hakkında, Beyoğlu 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nin verdiği kararı değerlendirdi.

Öymen, Türkiye'de fikir özgürlüğüne tam saygı gösterilmesi gerektiğini, hiçbir aydının yazdıkları ve düşünceleri dolayısıyla mahkum olmasını istemediklerini belirterek, şunları kaydetti:

''Düşüncelerini beğenmesek bile, fikir özgürlüğüne biz herkesten daha çok saygılıyız. Türkiye'de fikir özgürlüğüne tam saygı gösterilmelidir. Türkiye'de düşünce özgürlüğünün Avrupa'nın gerisinde olmasını, hiçbir şekilde kabul etmiyoruz. Ama bir şartla; bu düşünce özgürlüğüne sığınarak, devletin güvenliğinin tehlikeye düşürülmesini de kabul etmiyoruz. Nasıl AB ülkeleri kendi güvenliklerini korumak için özel yasalar çıkarıyorsa, o hakkı görüyorlarsa, biz de bu hakkı görmeliyiz.''

Öymen, bu davaların köklü adalet reformu yapılmaması nedeniyle tartışma yarattığını ifade ederek, AB'nin de Türkiye'den köklü adalet reformu istediğini söyledi.

Meclis'te görüşülen AB 9. Uyum Paketi'nin de köklü reform içermediğini savunan Öymen, ''Hazin bir tablo yaşıyoruz. Türkiye'de insanlar, insan hakları ihlal edildiği için tepki gösterme hakkına sahip. Bunun, yargı ve siyasi yolu var. Siyasi yolu TBMM'dir. İnsan hakları ihlal edilenler, soluğu Brüksel'de alıyor. Bunu, dini azınlık mensupları da yapıyor. Bir sıkıntınız varsa önce bize gelin'' diye konuştu.

Öymen, Avrupa'daki bazı siyasi çevrelerin, Türkiye'deki bazı etnik grupları himaye altına aldığını, onlarla ilgili iddia olduğu zaman dünyayı ayağa kaldırdığını söyledi.

AB'nin, bunun dışındaki çevrelere tepki göstermemesini de eleştiren Öymen, ''Bu, iki yüzlülük ve çifte standarttır'' dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title