Haberler

Öymen: Basını Tahrip Ederek Demokrasiyi Nasıl Yaşatabilirsiniz?

Bursa'daki Bayramlaşma Töreninde Konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, 'Demokratik Açılım' Adı Altında Girişimlerde Bulunan Bugünkü Hükümetin Döneminde En Çok Demokrasinin Tahrip Edildiğini Öne Sürdü.

Bursa'daki bayramlaşma töreninde konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, ‘demokratik açılım' adı altında girişimlerde bulunan bugünkü hükümetin döneminde en çok demokrasinin tahrip edildiğini öne sürdü.

Demokrasinin temel değeri olan basın özgürlüğü ve yargı bağımsızlığının hiçbir dönemde bu kadar ayaklar altına alınmadığını iddia eden Öymen, “Çok açık söylüyorum bu iktidar demokrasiyi bitirmeye karar vermiştir. Basını tahrip ederek demokrasiyi nasıl yaşatabilirsiniz?” dedi.

Partisinin Özgen Çay Bahçesi'ndeki bayramlaşma törenine katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Onur Öymen, Türkiye’nin zor bir dönemden geçtiğini, bunun kötü yönetimden kaynaklandığını söyledi.

CHP'nin iktidara ına gelince birçok soruna çözüm bulacağını anlatan Öymen, şöyle konuştu:

“Eğer siz, bu dönemde Türkiye’yi bağlayıcı dış politika taahhütlerinin altına imza atarsanız, tek taraflı tavizlerle ülkemizin geleceğini bağlarsanız, işte onu düzeltmek zordur. Bu hükümet maalesef yapılabilecek en yanlış işi yapıyor ve Türkiye'nin geleceğini bağlıyor. Bir taraftan ‘Kürt Açılımı’, bir taraftan ‘Ermeni Açılımı’ diyorlar. Hiç merak etmeyin yakında ‘Kıbrıs Açılımı’ diyecekler. Bunların hepsi Türkiye'nin temel çıkarları, değerlerinden fedakarlık anlamına geliyor. İşte Türkiye şimdi, son derece tehlikeli bir dönemece girmiştir.”

Öymen, ‘Demokrasi açılımı'nın bugünkü hükümet yetkililerinin ağzına hiç yakışmadığını, hiçbir sivil iktidar döneminde demokrasinin bu kadar büyük tahribata uğramadığını ileri sürerken, “Demokrasinin temel değeri olan basın özgürlüğü bu kadar ayaklar altına alınmamıştı. Yargı bağımsızlığı bu kadar perişan edilmemişti. Bunları yapacaksınız, sonra ortaya çıkacaksınız diyeceksiniz ki ‘Demokratikleşme Açılımı’. İsmet Paşa böyle durumlarda ‘Hadi canım sen de' derdi” diye konuştu.

Türkiye'de hukukun çöktüğünü, yargı bağımsızlığının bittiğini, basın özgürlüğünün ayaklar altına alındığını iddialarına ekleyen Öymen, Türkiye'de demokrasinin bu hükümet zamanında, özellikle son zamanlarda çok büyük tehlike altında olduğunu söyledi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Öymen, “Bir basın yayın organına 2.5 milyar dolar ceza veriyorsunuz. Bu arada bir başka gruba ceza verdiniz. Şirketlerine ayrıca ceza yazıyorsunuz. Yani ‘bitireceğim’ diyorsunuz. Mesaj bu. ‘Bize muhalif yazılara yer veren yayın organlarını bitireceğim’ diyorsunuz. Bu iktidar çok açık söylüyorum, demokrasiyi bitirmeye karar vermiştir. Basını tahrip ederek, demokrasiyi nasıl yaşatabilirsiniz?” diye konuştu.

Öymen, bazı partililerin kendilerini eleştirdiğini hatırlatırken, hiç kimsenin boş bir kağıda, neye imza attığınını bilmeden imza atmayacağını anlatırken, sözlerini şöyle sürdürdü:

“CHP olarak bilmediğimiz bir projeye nasıl ortak oluruz? Başbakan şarkıları çok seviyor. ‘Beraber yürürüz biz bu yağmurda’ diyor. Bizi de o yağmurda birlikte yürütmek istiyor. Yağmur değil o dolu. Dolunun altında bizi yürütecek. Biz oyuna gelmeyiz. Niyetleri yavaş yavaş anlaşılıyor. Kısa vadede başka, orta vadede başka, uzun vadede başka şeyler yapacaklarmış. Kısa vadede bazı yerleşim merkezlerinin ismini değiştireceklermiş. Sayın Cumhurbaşkanından rica ediyoruz; lütfen Bursa’nın Mustafakemalpaşa İlçesi’ni ziyaret etmeyiniz. Bakarsınız oranın da adını değiştirmeye kalkarlar. Onun Bizans dönemindeki adını vermeye kalkarlar. Sizin ne yapacağınızı kimse kestiremez. Bakarsınız Gazipaşa'nın da adı değişmiş. Alfabemizi değiştireceklermiş. Niye? Alfabede ‘x' yokmuş. Şu işe bakın. Atatürk’ün Türkiye’de özenle yaptığı bir dil devrimini tahrip edeceksiniz.”

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

13 yaşındaki kıza tecavüz davasına bakanlık müdahil oldu: Haberlere tepkili, tekrar travma yaşamak istemiyor

13 yaşındaki kıza tecavüz davasına bakanlık müdahil oldu: Haberlere tepkili, tekrar travma yaşamak istemiyor

TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder'den gülümseten sözler: Ben bir cevap vereceğim internete düşeceğiz

TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder'den gülümseten sözler: Ben bir cevap vereceğim internete düşeceğiz

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title