Haberler

Osman Pepe: Asbestli Gemiyi İade Ettik,bu Hikaye De Burada Bitti

Trabzon-(dha)- Çevre Ve Orman Bakanı Osman Pepe, Asbestli Olduğu Gerekçesiyle Türk Karasularına Girmesine İzin Verilmeyen Otopan Adlı Geminin İade Edildiğini Belirterek, ''bu Hikaye De Burada Bitti'' Dedi.

TRABZON-(DHA)- Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, asbestli olduğu gerekçesiyle Türk karasularına girmesine izin verilmeyen Otopan adlı geminin iade edildiğini belirterek, ``Bu hikaye de burada bitti`` dedi.

Trabzon`un Sürmene ilçesine bağlı Çamburnu Beldesi merkez camiinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler`le birlikte cuma namazı kılan Osman Pepe, gazetecilerin Otopan gemisiyle ilgili soruları üzerine, ``Benim talimatımla bakanlıktan konuyla ilgili açıklama yapıldı. Tam 1.5 aydır Türkiye`nin gündemini meşgul eden bir konu. Asbest ihtiva eden gemi olarak Türkiye`nin Aliağa`daki tesislerine geliyordu. Aliağa`da gemi sökümü yapılıyor. Bu yıl 30`a yakın gemi söküldü. Ancak şu gerçeği ifade etmek lazım; biz beyan edilen değerlerde herhangi bir tutarsızlık olması halinde gemiyi iade edeceğimizi söylemiştik. Gördük ki bize beyan edilen değerler doğru değil. Bunların teyidini istedik Hollanda hükümetinden ve bu değerlerin doğru olmadığını gördük. Daha önce zaten gemiyi Türk karasularına sokmamıştık. Ben Sahil Güvenlik Komutanlığı ile bizzat görüşerek geminin Türk karasularına sokulmasının engellenmesini istemiştim. Türk karasularına sokulmayan gemiyi Hollanda`ya iade ettik, bu hikaye de burada bitti`` dedi.

Osman Pepe ve Hilmi Güler, daha sonra özel programları olduğunu belirterek kendilerine eşlik eden eskort ve korumaları geri çevirdi. Güler ve Pepe, basın mensuplarından da kendilerini takip etmemelerini isteyerek Çamburnu Beldesi`nden ayrıldı.

(HABER: Ali Koray UZUN/ SÜRMENE,(Trabzon),(DHA)

AKU(ÖA/AAA)(FOTOĞRAF)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title