Haberler

Ortadoğu ve Avrupa'nın En Büyük Rehabilitasyon Merkezi

Türk Kızılayı Genel Başkanı Tekin Küçükali, Olası Bir Depreme Karşı Lojistik Olarak Hazır Olduklarını Söyledi.

Türk Kızılayı Genel Başkanı Tekin Küçükali, olası bir depreme karşı lojistik olarak hazır olduklarını söyledi.

Rize'nin Güneysu ilçesinde yapılacak Türk Kızılayı Engelli Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'nin temeli bugün atıldı. Ortadoğu ve Avrupa'da en büyük rehabilitasyon merkezi olacağı belirtilen merkezin açılış törenine AK Parti Rize Milletvekili Lütfü Çırakoğlu, Rize Valisi Kasım Esen, merkezin yapımını sağlayan dönemin Rize Valisi şimdiki Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, Türk Kızılayı Genel Başkanı Tekin Küçükali ve çok sayıda kişi katıldı.

Törende konuşan Türk Kızılayı Genel Başkanı Tekin Küçükali, insanlığın ızdırabı olan yerlere Türk'ün merhamet elini götürmeyi görev bildiklerini belirterek şöyle konuştu: "Biz Kızılaycılar, dünyanın neresinde olursa olsun insanların ızdırabı varsa Türk milletinin merhamet elini oralara uzatmayı kendimize vazife biliriz. Çok değerli dostlarım bugün coğrafyamızda biliyorsunuz, Filistin'de, Lübnan'da, Irak'ta felaket yaşanıyor ama bu felaket doğal bir felaket değil. İnsan kaynaklı bir felakettir. İnsan odaklı bir felakettir. Türk Kızılayı buralara da Türk insanının merhamet elini uzatmaktan geri kalmıyor. Bu insanlarla geçmişteki birliğimizin ve beraberliğimizin bugünde devam ettiğini gösterebilme adına bu insanlarımıza yardım elimizi uzatıyoruz." Konuşmaların ardından AK Parti Rize Milletvekili Lütfü Çıkaroğlu, Rize Valisi Kasım Esen, Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu ve Türk Kızılayı Genel Başkanı Tekin Küçükali birlikte merkezin temelini attılar.

Küçükali, temel atma töreninden sonra basın mensuplarının sorularını cevapladı. Küçükali, kasırgadan etkilenen Myanmar'a yardım gönderdiklerini ama halen ülkeye sokulmadıklarını belirterek şöyle konuştu: "Orası için 600 milyarlık bir bütçe ayırdık. İlk etapta ve bununla birlikte öncelikli olarak su, ilaç ve bebek maması göndermeyi hedefledik. Ama maalesef halen Cakarta'dayız. Daha içeriye giremedik. Sebebi de henüz dünyanın hiç ülkesinden hiçbir kuruluşu almış değiller. Bizde uluslar arası hukuka tabiyiz. Uluslar arası formasyonlarımız var. Ülkelerden çağrılar yapılacak ki içeriye girebilelim. Yardım kabul etmiyorlar etmemelerinin sebebi de bilindiği gibi ülkede askeri bir idare var. Bir sıkıyönetim var. İnşallah o kalkınca bizde yardım için gireceğiz. Ölü sayısının 100 bin üzerinde olduğunu çok rahatlıkla söyleyebilirim. Aldığımız gayriresmi haberler böyleydi. Ama bizim yapabileceğimiz bir şey yok. Hiç kimsenin yapabileceği bir şey yok. Bu doğru bir iş değil." Olası bir depreme karşı Türk Kızılayı olarak lojistik açıdan hazır olduklarını da ifade eden Küçükali, sözlerine şöyle devam etti: "Eğer böyle bir şey olursa ki olmaması temennimizdir. Allah böyle bir felaketi hiç kimseye göstermesin. Bunu yaşayan bilir. Biz hep yaşayanlarla beraber oluyoruz. Biz Türk Kızılayı olarak hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. 250 bin insanı bir anda barındırabilecek çok yüksek bir lojistiğe sahibiz." Şükrü Topçuoğlu ve Nurten Topçuoğlu tarafından bağışlanan 38 bin metrekare üzerinde yapılacak Türk Kızılayı Engelli Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Hüsnü Özyeğin Vakfı tarafından yapılacak. Toplam 4 bin 750 metrekare kapalı alana sahip olacak merkezde 2 bin 750 engelli çocuğa hizmet verilecek. İçerisinde spor salonu, yüzme havuzu, oyun parkları ve sosyal destek birimlerinin de yer alacağı merkezin 2009 yılında tamamlanarak hizmete açılması planlanıyor.

(GF-ÖS-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! 5 Mayıs Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 5 Mayıs burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (REAL MADRİD-CADİZ) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 4 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Vanspor çekildi mi neden çekildi? Vanspor - Bursaspor maçında ne oldu? İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 20 Mayıs hangi burç? 20 Mayıs'da doğanlar hangi burç oluyor? 20 Mayıs tarihi hangi burç olur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title