Haberler

Orta Yol Bulundu

Çalışma Bakanlığı ile Türkiye Eğlence Yerleri İşveren Sendikası'nı 'Türk-yabancı Bayan Sanatçı' Konusunda Karşı Karşıya Getiren Yasal Düzenlemede Orta Yol Bulundu.

ÇALIŞMA BAKANLIĞI İLE TÜRKİYE EĞLENCE YERLERİ İŞVEREN SENDİKASI'NI 'TÜRK-YABANCI BAYAN SANATÇI' KONUSUNDA KARŞI KARŞIYA GETİREN YASAL DÜZENLEMEDE ORTA YOL BULUNDU.

Sıkıntının 1982 yılında yapılan 2634 sayılı Turizm Teşvik Yasası ile ilgili yönetmenliğin yorumundan kaynaklandığı tespit edilmesinin ardından, Çalışma Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile bir araya gelerek mevcut uygulamanın devam edilmesine karar verdiler.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nca TBMM'ye sunulan Yabancıların Çalışma İzinleri Hakkında Kanun'da değişiklik öngören düzenleme hakkında bilgi veren yetkililer, çalışmanın daha çok gereksiz prosedürleri azaltmayı amaçladığının altını çizerek, "3 aydan fazla süren yazışmalar yapılıyordu. Bunu kaldırmak ve zaten daha önce turistik kapsama alınarak tescil edilmiş yerlere daha hızlı personel temini sağlamak amacıyla yasal değişiklik hazırlandı' dediler.

TBMM Sağlık, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu'nca kabul edilen metinde bulunan yasa taslağında yüzde 10'luk kapsamın konaklama tesislerini kapsadığının belirten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yetkilileri, "Yasada tartışma yaratan 16 madde zaten, halen yürürlükte bulunan 1982 tarihli yasadır. Ancak bu yasa Ankara 10.İdare Mahkemesi'nin 1996 yılında verdiği karar ile eğlence yerleri için uygulanmamaktadır' dediler.

Konuyla ilgili ve Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilileriyle bir dizi toplantı yapılarak görüşlerinin alındığını ifade eden Çalışma Bakanlığı yetkilileri, ilgili yorum sorunun ortadan kalktığını altını çizdiler.

25 yıllık yasanın, 10 yıldır uygulamada olmadığını kaydeden yetkililer, eğlence yerleri için yüzde 10 yabancı çalışma kotasının uygulanmadığını bildirdiler. Halen TBMM'de bulunan yasal düzenlemesinin ise zaten eğlence yerleri kapsam dışı bırakılarak "Konaklama Tesisleri'ni kapsadığını ve bu çerçevede yasalaşacağı ifade edildi.

Kaynak: Gecce / Magazin

Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title