Haberler

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Gümüşhane'de

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Artık turistler deniz turizminden tabiat ve doğa turizmine kayıyor.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Artık turistler deniz turizminden tabiat ve doğa turizmine kayıyor. Bu bakımdan Doğu Karadeniz Kalkınma Projesi çok önemli. Bu bölgede nasıl tabiat turizmini geliştirebiliriz diye planlama yapıyoruz." dedi.

Bakan Eroğlu, Gümüşhane Valisi Okay Memiş'i ziyaret ederek, ilde yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Daha sonra basın toplantısı düzenleyen Bakan Eroğlu, AK Parti hükümetinin Gümüşhane'ye büyük önem verdiğini belirterek, "Gümüşhane eskiden kıyıda ve köşede kalmış, unutulmuş bir ildi. Şu anda kişi başına en fazla yatırım yapılan il Gümüşhane. Gümüşhane her şeyin en iyisine layık." diye konuştu.

Eroğlu, bugün yapılacak toplu açılışlarla 17 tesisin temelinin atılacağını ve bunların 182 milyon liraya mal olduğunu kaydederek, şöyle devam etti:

"Geçen sene buraya gelmiştim ve temel atma, açılış yapmıştık. Bugün de 17 tane tesis 182 milyon liralık yatırımla geldik. Burada en önemli yatırım Bahçecik Barajı. Gümüşhane'ye yılda yaklaşık 5,5 milyon metreküp memba suyu kalitesinde su verilecek. Böylece kuyulardan su alma dönemi bitecek, 2070 yılına kadar Gümüşhane'nin suyu hazır olacak. Yıllardan beri hasretle beklenen Çamur Barajının da temeli atılacak. Bu baraj sayesinde 28 milyon lira çiftçimizin cebine ilave para girecek. 51 bin 420 dekar tarım alanı sulamaya açılacak. Burada hem zirai verim artışı ve hayvancılık açısından çok önemli bir baraj."

Limni Gölü Tabiat Parkına 12 orman köşkü yapılacağına işaret eden Eroğlu, "Burası muhteşem bir yer olacak. Ziyarette çok büyük bir artış var. Geçen seneye göre yüzde bin oranında." dedi.

Eroğlu, Şiran'da yaban hayatı gözlem kuleleri kurulacağını ifade ederek, Tomara Şelalesi'ni de dünyaya tanıttıklarını söyledi.

Bugün 3 barajın temelinin atılacağını, bunun Gümüşhane tarihi açısından çok önemli olduğunu vurgulayan Bakan Eroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ey Gümüşhaneliler var mıydı böyle 100 yıldır bir şey? 3 tane barajın temelini başbakan değil, bu kardeşiniz, hizmetkarınız, böyle sade bir merasimle atıyor. Fark bu işte. 12 tane dere ıslahı, bir tane Orman Genel Müdürlüğü'nün paket tesisleri, bir tane de Doğa Koruma Milli Parklar'ın paket tesisi var. Böylece bunlar hayırlı olsun. Peki bunların ne faydası var derseniz. Bir defa yaklaşık 16 milyon metreküp barajlarda su depolanacak. 55 bin dekar alan modern sulama sistemine açılacak."

" Buraya gelen insan yöresel ürünlerle bavulunu dolduruyor"

Bakan Eroğlu, Trabzon'da dün yaptıkları tabiat varlıkları koruma toplantısına da değinerek, şunları kaydetti:

"Artık turistler deniz turizminden tabiat ve doğa turizmine kayıyor. Bu bakımdan Doğu Karadeniz Kalkınma Projesi çok önemli. Bu bölgede nasıl tabiat turizmini geliştirebiliriz diye planlama yapıyoruz. Özel sektöre de teklif ediyorum. Burada muazzam bir yoğunluk var. Körfez ülkelerinden zengin turistler geliyor, büyük paralar bırakıyor. Giderken de bavullarını doldurup geliyor. Deniz turizmine gelenler ise her şey dahil çok cuzi paralar bırakıyor. Buraya gelen turist 5 bin dolar bırakırken, oraya giden ise 500 dolar bırakıyor. Buraya gelen insan yöresel ürünlerle bavulunu dolduruyor, öbürü de her şey dahil diye otelde ne varsa dolduruyor gidiyor. Bu konuda çok büyük bir hamleyi yapıyoruz."

Toplantının ardından Gümüşhane Valisi Memiş, Bakan Eroğlu'na üzerinde işlemeler bulunan ibrik hediye etti.

Daha sonra esnaf ziyaretinde bulunarak vatandaşlarla sohbet eden Bakan Eroğlu, Gümüşhane Belediye Başkanlığı önündeki parkta fidan dikti.

Eroğlu, Gümüşhane Belediye Başkanlığı'nı da ziyaret ederek Belediye Başkanı Ercan Çimen'den çalışmaları hakkında brifing aldı.

Bakan Eroğlu daha sonra AK Parti İl Başkanı Celalettin Köse'nin 95 yaşındaki babaannesi Emine Köse'nin vefatı nedeniyle Karşıyaka Mahallesi'ndeki taziye evini ziyaret ederek, Köse ve aile bireylerine başsağlığı diledi.

Kaynak: AA / Güncel

Doğu Karadeniz Veysel Eroğlu Okay Memiş Gümüşhane Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title