Haberler

Orhan Gencebay Mahkemede İfade Verdi

'Borsada Hisse Senetleri Üzerinde Gerçekleştirdikleri Manipülatif İşlemlerle Yapay Fiyat ve Yapay Piyasa Oluşumuna Neden Oldukları' İddiasıyla, Aralarında Eski Bakanlardan Mehmet Ali Yılmaz ile Sanatçı Orhan Gencebay'ın da Bulunduğu 9 Kişinin Yargılanmasına Devam Edildi.

''Borsada hisse senetleri üzerinde gerçekleştirdikleri manipülatif işlemlerle yapay fiyat ve yapay piyasa oluşumuna neden oldukları'' iddiasıyla, aralarında eski bakanlardan Mehmet Ali Yılmaz ile sanatçı Orhan Gencebay'ın da bulunduğu 9 kişinin yargılanmasına devam edildi.

İstanbul 16. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya sanatçı Orhan Gencebay katıldı. Diğer sanıklar ise duruşmaya gelmedi.

Duruşmada ifade veren Gencebay, hakkındaki suçlamaları kabul etmediğini, böyle bir olay sebebiyle suçlanmasının ağırına gittiğini belirterek, ''Manipülasyon sözcüğünü, hakkımda bu dava açıldıktan sonra öğrendim. Sözlüğe bakınca üzüldüm. Çünkü benim karakterime uygun bir terim değil'' dedi.

''Bir başkasının üzüntü ve mutsuzluğundan zengin olmaktansa ölmeyi yeğlediğini'' ifade eden Gencebay, 9 sayfalık yazılı savunmasını da mahkemeye sundu.

Gencebay'ın avukatı Hasan Kaksir de müvekkilinin bu dava sebebiyle son derece rahatsız olduğunu, bilirkişi raporunda suç unsuru bulunmadığını ve yargılama uzamadan müvekkilinin beraatine karar verilmesini ya da duruşmalardan muaf tutulmasını talep etti.

Hakim, Gencebay'ın duruşmalardan muaf tutulmasına karar vererek, dosyadaki eksiklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

İddianamede aralarında Gencebay ve Mehmet Ali Yılmaz'ın bulunduğu 9 kişi hakkında 2 ile 5'er yıl arasında hapis cezalarına çarptırılmaları isteniyor.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title