Haberler

Örgütten Kaçmaların Olacağını Tahmin Ediyorum"

Giresun kırsalında, güvenlik güçlerinin bölücü terör örgütüne yönelik sürdürdüğü operasyonlar dolayısıyla örgüt üyelerinin düştüğü zor durum PKK'lı teröristin ifadesine yansıdı.

Giresun kırsalında, güvenlik güçlerinin bölücü terör örgütüne yönelik sürdürdüğü operasyonlar dolayısıyla örgüt üyelerinin düştüğü zor durum PKK'lı teröristin ifadesine yansıdı.

Dereli ilçesinde 5 Kasım'da tutuklanarak cezaevine konulan Mustafa Tolucan, savcılık ifadesinde, terör örgütü ve Karadeniz Bölgesi'ndeki mensupları hakkında bilgiler verdi.

İfadesinde, örgüte 2015 yılında katıldığını söyleyen örgüt üyesi, Tunceli'de eğitim aldığını, 2015-2016 yıllarında bu bölgede bazı eylemlere katıldığını itiraf etti.

Geçen temmuz ayında Tunceli'den Karadeniz Bölgesi'ne gönderilen örgüt üyeleri arasında bulunduğunu kaydeden sanık, gruptan odun toplama bahanesiyle ayrıldığını ve örgütten kaçtığını aktardı.

Örgüt mensubu ifadesinde, bulundukları alandan temmuz ayında yola çıktıklarını belirterek, "Karadeniz Bölgesi'ne gelmemiz bir ay sürdü. Giresun ili Dereli ilçesine yakalanmadan 15 gün önce girdik. Ben Karadeniz Bölgesi'ne geleli 3 ay oldu." bilgisini verdi.

Sürekli kırsal kesimde hareket halinde olduklarına işaret eden Tolucan ifadesinde, kullandıkları herhangi bir sığınak ve mağara bulunmadığını iddia etti.

Yakalandığı süreçten itibaren askerlerin kendisine çok iyi davrandığını, kötü muamele görmediğini kaydeden terör örgütü üyesi Mustafa Tolucan, ifadesinde şunları belirtti:

"Yakaladığım andan itibaren güvenlik güçlerince herhangi bir kötü muameleye maruz kalmadım. Ben örgüt mensuplarına bu şekilde davranıldığını bilseydim çoktan örgütten ayrılırdım. Örgüt içerisinde bulunduğum süreçte örgüt mensupları 'teslim olursanız sizi öldürürler, işkence yaparlar ya da ömür boyu hapiste yatarsınız' şeklinde konuşmalar yaparak bizi korkutuyorlardı. Karadeniz Bölgesi'ndeki operasyonların yoğun şekilde yürütülmesi nedeniyle örgütten kaçmaların olacağını tahmin ediyorum. Örgütten kaçtığımda da bu düşüncelerden dolayı aileme ulaşmak istedim. Aileme gitmek isterken Kulakkaya bölgesinde askerler beni yakaladılar."

Bölücü terör örgütü üyesi "Aram" kod adlı Mustafa Tolucan, Giresun'un Dereli ilçesi kırsalında 23 Ekim'de düzenlenen operasyonla yakalanmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Karadeniz Bölgesi Giresun Dereli PKK Politika Güncel Haberler

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

Balıkesir'de üniversiteli motokuryeyi bıçaklayarak öldüren katilin 6 ayrı suç kaydı çıktı

Balıkesir'de üniversiteli motokuryeyi bıçaklayarak öldüren katilin 6 ayrı suç kaydı çıktı

Bakmadan Geçme

15 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 15 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 15 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 15 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 15 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Arda Güler Real Madrid'de kaç gol attı? 15 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 15 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 15 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Talisca Beşiktaş'a gelecek mi? Al Nassr Talisca'yı gözden çıkardı Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 15 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam mı geldi? (ZAMLI) Köprü geçiş ücretleri ne kadar oldu? 15 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 15 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 15 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title