Haberler

Orçun, Kütahya'nın Gururu Oldu

Kütahya Nafi Güral Fen Lisesi Öğrencisi 15 Yaşındaki Orçun Sönmez, Devlet Yatılılık ve Bursluluk Sınavı'nda, 9'uncu Sınıflar Arasında 500 Tam Puan Alarak Türkiye Birincisi Oldu.

Kütahya Nafi Güral Fen Lisesi öğrencisi 15 yaşındaki Orçun Sönmez, Devlet Yatılılık ve Bursluluk Sınavı'nda, 9'uncu sınıflar arasında 500 tam puan alarak Türkiye birincisi oldu.

5, 6, 7, 9, 10, ve 11'inci sınıflar için 6 Mayıs 2007 tarihinde yapılan sınava 429 bin 850 öğrenci başvuruda bulundu. Başvuru yapan öğrencilerden 421 bin 408 öğrenci sınava girerken, 8 bin 172 öğrenci ise sınava girmedi. Sınava giren öğrencilerden 24 bin 767 öğrenci tercih ettiği kontenjanlardan birini kazanırken, 404 bin 813 öğrenci ise herhangi bir kontenjana yerleştirilemedi.

Daha önce yapılan bilgi yarışmalarında çok sayıda başarı elde ederek madalyalar kazanan Kütahya Nafi Güral Fen Lisesi öğrencisi Orçun Sönmez ise 9'uncu sınıflarda 500 tam puanla Türkiye birincisi oldu. Orçun Sönmez, “Başarımı düzenli çalışmama ve anneme borçluyum” dedi. Lise 2'nci sınıfa geçen Orçun Sönmez, hedefinin ÖSS'de de başarılı olup tıp fakültesi ya da mühendislik fakültelerinden birini kazanmak olduğunu söyledi.

Orçun Sönmez, başarısını, Kütahya Ali Güral Anadolu Lisesi'nde fizik öğretmeni olarak görev yapan annesi Ayla Sönmez, DSİ'den emekli olan babası Zekai Sönmez ve İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi 5'inci sınıf öğrencisi olan ablası Seda Sönmez'le paylaştı.

Ayla Sönmez, oğlunun çalışkan bir öğrenci olduğunu kaydederek, “Aynı başarıyı OKS'de de beklemiştik ancak olmamıştı. Orçun, bir yıl sonra Devlet Yatılılık ve Bursluluk sınavında başarıyı yakaladı. Oğlumuzla gurur duyuyoruz. Oğlum ablasını sürekli olarak örnek alıyor” dedi. Zekai Sönmez de çocuklarının başırısınnın kendisini onurlandırdığını söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Eğitim

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title