Haberler

Ölüm Yaşanmadan Durdurun

İzmir'de, deniz kıyısında balonlara havalı tüfeklerle para karşılığı ateş ettirilmesi tehlike saçarken, gözler denetim ve cezalara çevrildi.

İzmir'de, deniz kıyısında balonlara havalı tüfeklerle para karşılığı ateş ettirilmesi tehlike saçarken, gözler denetim ve cezalara çevrildi. Özellikle Karşıyaka ve Konak Belediyesi zabıta ekiplerinin denetimlerine rağmen, atış yaptıran kişilerin, her kontrolde silahlarına el konulmasına karşın, haklarında uygulanan Kabahatlar Kanunu'nu kapsamındaki 154 liralık cezayı ödemeyip yeni bir tüfeği daha ucuza alarak faaliyetine devam etmesinin, tehlikenin boyutunu arttırdığı ortaya çıktı.

İzmir'de son aylarda, deniz kıyısında balonlara havalı tüfeklerle ateş edilirken yaşanan, iki çocuğun ölümden döndüğü kazalar, dikkatleri çekti. Balonlara ateş edilirken yaşanan mağduriyetin ilk kurbanı, 8 Temmuz'da, Konak'ta deniz kıyısında oturan 8 yaşındaki Elif Çakıcı, oldu. Küçük Elif, balonlara ateş açılırken, akciğerini delip kalp zarına saplanan saçmayla yaralandı ve ameliyat edilerek kurtarıldı. İyileşen küçük kız ölümden döndü. Çakıcı'nın yaşadığı olayın hemen ardından, bu kez aynı yaştaki Sudenaz Altun da, Karşıyaka sahilinde, sırtına isabet eden saçmayla yaralandı. Küçük çocukların başlarına gelen üzücü olaylar, bu şekilde deniz kıyısını kullanan ve ateş ettiren kişilerin, mercek altına alınması gerekliliğini doğurdu. Herhangi bir ölüm yaşanmadan da acil olarak önlemlerin alınması, yaptırımların arttırılması gerçeği gözler önüne serildi. Özellikle kentte bu amaçla Konak İskele ve Karşıyaka İskele civarlarının kullanılması, belediyelerin bu yöndeki denetimlerine rağmen tehlikenin önüne geçilemediğini de ortaya koydu.

DEPOLAR SİLAH DOLU

Bu kişilerle mücadelede etkin rol oynamayı hedefleyen Karşıyaka Belediyesi'ne bağlı zabıta ekiplerinin, denetimleri sonrası, el koyduğu havalı tüfeklerin, depolarını doldurduğu görüldü. Zabıta yetkilileri, özellikle yaz aylarında bu kişilere yönelik denetimlerinin arttığını, her ay neredeyse 8 ile 10 tüfeğe el konulduğunu, seyyar kapsamında tutulup Kabahatlar Kanunu çerçevesinde işlem uygulanarak 154 lira para cezası uygulandığını vurguladı. Görev tanımları ve yetkileri nedeniyle sıkıntılar yaşandığına dikkat çeken yetkililer, ceza anlamında daha ciddi bir yaptırımın getirilmesinin, olayların önüne geçilmede büyük rol oynacağını ifade etti.

CEZADAN UCUZ TÜFEK

Denetimlere rağmen yaşanan tehlikenin yarattığı tedirginlik, kentte gün geçtikçe artarken, balonlara havalı tüfekle ateş açtıran kişilerin yaptıkları uyanıklık ise akıllara durgunluk verdi. Kendilerine 154 lira ceza kesilen kişilerin, bunları ödemeyip, sürekli satın aldıkları için kendilerine 'indirim' uygulayan silah satıcılarından, daha ucuza yeni bir tüfek alarak işlerine devam ettikleri öğrenildi. Kabahatlar Kanunu'nda kesilen cezaların ödenmesine yönelik yaptırımdaki aksaklıkların da, bu uyanıkların işlerine geldiği kaydedildi.

ZABITANIN YANINDAYIZ

İzmir Emniyet Müdürlüğü yetkilileri ise, hem kıyı kanununa muhalefet eden hem de insan sağlığına zarar vermeye başlayan bu kişilerle mücadelede belediyelerin zabıta ekiplerinin yanlarında olduklarını bildirdi. Bu kişilerin çalışmalarının önlenmesinin ve sorumluluğunun zabıta ekiplerinin kontrolünde olduğunu belirten yetkililer, yaralanma, ölüm gibi istenmeyen, ancak yaşanabilecek bir suç oluşmasının ardından devreye girip işlem yaptıklarını vurguladı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title