Haberler

Okullarda Sıkı Denetim

2006-2007 Eğitim Öğretim Yılının 2. Yarısında Muğla İl Genelinde Alınması Gereken Tedbirler ve Önlemler Toplantısı Muğla Valiliği Vali Özer Türk Toplantı Salonunda Gerçekleştirildi. Vali M. Koçaklar Başkanlığında Yapılan Toplantıya Vali Yardımcısı Ahmet Macunluoğlu, İl Emniyet Müdürü Mehmet Emin Körpe ve Emniyet Müdür Yardımcıları, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Yurtseven, Belediye Başkanı Osma...

2006-2007 Eğitim Öğretim yılının 2. yarısında Muğla il genelinde alınması gereken tedbirler ve önlemler toplantısı Muğla Valiliği Vali Özer Türk Toplantı Salonunda gerçekleştirildi. Vali M. Koçaklar başkanlığında yapılan toplantıya Vali Yardımcısı Ahmet Macunluoğlu, İl Emniyet Müdürü Mehmet Emin Körpe ve Emniyet Müdür Yardımcıları, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Yurtseven, Belediye Başkanı Osman Gürün, Muğla'da bulunan Orta dereceli Okul Müdürleri ve Milli Eğitim Müdürü Mustafa Aksan katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Vali M. Temel Koçaklar, "Eğitim Öğretim yılının ilk döneminde aldığımız önlemler yerine getirildi. İlk dönem öğrencilerde görülen aksaklıkların ikinci döneme yansımaması gerekiyor. Muğla genelinde 128 bin 683 öğrenci eğitim öğretim görüyor ve 7 bin 36 öğretmen de eğitim veriyor. Bugün Merkez İlçe öğrencilerinin sorunlarını ele alıp daha sonrasında ise ilçe öğrencileri içinde toplantılarımızı sürdüreceğiz. Merkez İlçede 15 bin 579 öğrenci okuyor. Özellikle orta dereceli öğrencilerin sokak ve caddelerde kılık kıyafetlerinin uygun olmadığını görüyoruz. Kılık kıyafet konusunda öğrencilere gerekli uyarıların yapılması gerekiyor" dedi.

ÖĞRENCİ ÇANTALARI ARANACAK

Okul Müdürlerinin sık sık Okul Aile Birliği toplantıları yapması gerektiğini belirten Vali Koçaklar, "Okul Müdürleri sık sık öğrenci velileri ile toplantılar gerçekleştirerek öğrenci sorunları ele alınacak. Okullarda disiplinsiz davranış birliği konferansları verilecek. Okul giriş saatlerinde ve ders süresince öğrencilerin çantaları aranacak. Okulda kullanılması yasak olan cihazların yanı sıra, sigara ve benzeri madde bulunduran öğrenci hakkında gerekli işlem yapılacak" dedi.

SİYASİ OLUŞUMLAR ENGELLENECEK

Okullarda liderlik pozisyonuna giren öğrencilerin olduğunu belirten Vali M. Temel Koçaklar, "Öğrencilerin okullarda özellikle liderlik pozisyonuna girerek diğer arkadaş gruplarına karşı baskı uyguluyor. Bu gibi olayların okullarda asla olmaması gerekir. Siyasi oluşum grubu oluşturan öğrenciler sürekli öğretmenleri tarafından uyarılacak. Okul önlerinde okul ile ilgisi olmayan şahıslar güvenlik güçleri tarafından kontrol edilecek" dedi.

AÇIKTA SATILAN GIDALAR KALKACAK

Okul içi ve yakınlarında açıkta satılan gıda maddelerine izin verilmeyeceğini belirten Vali Koçaklar, "Bazı illerde insafsız insanlar tarafından öğrencilerin açıktan alıp yedikleri gıda maddelerinin içersine zararlı madde koyma haberlerini duyuyoruz. Böyle bir durumun ilimizde de gerçekleşmemesi için okulda ve okul yakınlarında açıkta satılan gıda maddelerine izin verilmeyecek" dedi.

(BT-SÇ-Y)

07.02.2007 15:10 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title