Haberler

Öğrencilere AB Konulu Bilgi Yarışması

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (Ttso) Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Çelik, Türkiye’nin Ab’ye Tam Üyelik Sürecini Ülkenin Geleceği Olan Gençlerin Doğru ve Tarafsız Bir Şekilde Anlamasının Çok Önemli Olduğunu Söyledi.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Çelik, Türkiye’nin AB’ye tam üyelik sürecini ülkenin geleceği olan gençlerin doğru ve tarafsız bir şekilde anlamasının çok önemli olduğunu söyledi.

Milli Eğitim Bakanlığı, Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu ve TTSO AB Bilgi Bürosu işbirliği ile düzenlenen 'AB Hakkında Ne Biliyorsun?' konulu bilgi yarışmasının finali yapıldı. Trabzon'daki 24 liseden öğrencilerin katıldığı bilgi yarışmasında Affan Kitapçıoğlu Lisesi birinci olurken, Özel Alparslan Fen Lisesi ikinci, Atatürk Sağlık Meslek Lisesi de üçüncü oldu.

Törende konuşan Trabzon İl Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı, yarışmanın düzenlendiği 15 il arasında Trabzon'un da bulunmasının kendileri için mutluluk verici olduğunu söyledi. Yarışmalarda finale çıkan okulların Trabzon'u Ankara'daki finallerde en iyi şekilde temsil edeceklerine inandığını kaydeden Sandıkçı, "Bu bağlamda çocuklarımızı bu yarışmaya hazırlayan öğretmenlerimize ve okullarımıza teşekkür ediyoruz. İnşallah bu öğrencilerimiz, Mayıs ayında Ankara'da yapılacak olan bilgi yarışmasında başarılı olarak Brüksel'de bizi temsil etme hakkını kazanırlar" dedi.

TTSO Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Çelik ise Türkiye'nin AB'ye tam üyelik sürecindeki çalışmaların aralıksız olarak sürdüğünü dile getirerek bu konuda toplumun tüm kesimlerinin müzakere süreci konusunda doğru bir şekilde bilgilendirilmesinin önemini vurguladı. Düzenlenen organizasyonun kendileri için çok önemli olduğunu ifade eden Çelik, "Bizler bu organizasyonu çok önemsedik. Çünkü ülkemizin en büyük teminatı olan gençlerimize bu yarışma aracılığıyla AB hakkında ne biliyorsunuz? sorusunu yönelterek onların AB ve Türkiye'nin üyelik sürecini doğru bir şekilde algılayıp yorumlamalarını sağlayarak bu konuda onları araştırma yapmaya teşvik ettik. Ülkemizi yakından ilgilendiren bu konuyla ilgili insanların doğru ve tarafsız bilgi edinmesi, araştırma ve okumaya yönelmesi Türkiye'nin geleceği açısından büyük önem taşıyor. Bu yarışmadaki temel hedef; Türkiye'nin AB'ye üyelik sürecinde gençlerin somut bilgilere dayalı fikirler geliştirmelerini sağlamaktır. Yarışmada öğrencilerimizin dereceye gireceğine inanıyorum. Umarım birincilik ödülünü de alırlar. Önemli olan öğrencilerimizin yarışmada birinciliği almaları değildir. Asıl önemli olan böyle bir etkinliğe katılmaktır" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından bilgi yarışmasında dereceye giren öğrencilere, törene katılanlar tarafından çeşitli ödüller verildi.

(EK-MU-Y) 09.04.2008 18:34 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title