Haberler

Öğrenciler Sıkılınca İlk Dersi Öğretim Üyeleri Dinledi

Zonguldak Karaelmas Üniversitesi'nin (ZKÜ) 2011-2012 Akademik Yılı açılışında spor salonunun tribünlerini tamamen dolduran öğrenciler, törenin son bölümünde sıkılarak dışarıya çıkınca Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Yürütme Kurulu Üyesi Prof.Dr.Durmuş Günay, ilk dersi öğretim üyelerine verdi.

Zonguldak Karaelmas Üniversitesi'nin (ZKÜ) 2011-2012 Akademik Yılı açılışında spor salonunun tribünlerini tamamen dolduran öğrenciler, törenin son bölümünde sıkılarak dışarıya çıkınca Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Durmuş Günay, ilk dersi öğretim üyelerine verdi.

Şehir kampüsündeki spor salonunda gerçekleştirilen açılış törenine Zonguldak Valisi Erol Akyıldız, CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Zonguldak Belediye Başkanı CHP'li Muharrem Akdemir, Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Özbakır, öğretim üyeleri, öğrenciler ve velileri katıldı. Törene büyük ilgi gösteren öğrenciler, salonun tribünlerini tamamen doldurdu. Öğretim üyeleri ise salona konulan sandalyelere oturdu. Tören, ZKÜ Devlet Konservatuvarı öğretim üyelerinin müzik dinletisi ile başladı. Daha sonra akademik yükselmeleri gerçekleşerek profesör ve doçent olan 49 öğretim üyesine akademik kıyafetleri giydirilerek belgeleri verildi.

Törende, ZKÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer'in konuşma yapması için kürsüye davet edildiği sırada yaklaşık 10 kişilik öğrenci grubu, ayaklarıyla ses çıkararak salonu terk etti. Öğrencilerin protestosunu fark etmeyen Prof. Dr. Özer, ZKÜ'nün içinde yaşadığı toplumla güçlü bağları olan, tüm çalışanlarını ve öğrencilerini kucaklayan, özgür, iletişim ve güvenin egemen olduğu bir üniversite olması için çalıştıklarını söyledi. Türk yükseköğretiminde son yıllarda büyük bir genişleme ve yaygınlaşma yaşandığını belirten Prof. Dr. Özer, "Bu hızlı büyüme ile birlikte yükseköğretimde beklentlerin artması, üniversitelerin de eğitim ve öğretimde çeşitliliklerini artırmalarını zorunlu kılmıştır. Bütün bu koşullar üniversiteleri rekabete zorlamaktadır" dedi.

Törenin sonlarına doğru tribünlerdeki öğrenciler sıkılınca salonu terk etmeye başladı. Öğrenci sayısı, Vali Erol Ayyıldız'ın konuşması sırasında azaldı. YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Durmuş Günay'ın, 'Üniversite ve Eğitim' konulu ilk dersini, tribündeki az sayıda öğrenci ile öğretim üyeleri dinledi. Tören, plaketlerin sunulmasıyla sona erdi. - Zonguldak

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

Bakmadan Geçme

Evde bakım maaşı yatan iller Mayıs 2024! 20 Mayıs resmi tatil mi? 20 Mayıs okullar ve iş yerleri tatil mi? #128197 14 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 14 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 14 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Sözleşmeli öğretmenlik yeni mülakat puan dağılımı ne 2024? 14 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 14 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 14 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 14 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 14 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 14 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Aston Villa Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) A.Villa Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 14 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 14 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680
CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title