Haberler

Ödemiş'in Son Tütüncüleri

Ödemiş'in son tütüncüleri Tütün fiyatlarının azlığı üreticinin belini büktüİZMİR - İzmir'in Ödemiş ilçesinde tütün üretimi yapan Oktay Keklik, bölgede sözleşmeli tütün üretimi yapan son ailelerden olduklarını belirterek, fiyatların biraz daha arttırılması gerektiğini aksi takdirde tütün ekimi...

Ödemiş'in son tütüncüleri

Tütün fiyatlarının azlığı üreticinin belini büktü

İZMİR - İzmir'in Ödemiş ilçesinde tütün üretimi yapan Oktay Keklik, bölgede sözleşmeli tütün üretimi yapan son ailelerden olduklarını belirterek, fiyatların biraz daha arttırılması gerektiğini aksi takdirde tütün ekimi ile uğraşacak aile kalmayacağını söyledi.

Ödemiş ve yöresinde tütün üretimi yapmaya çalışan üreticiler, satılan fiyatların maliyetleri karşılamaması nedeniyle zor günler geçiriyor. Bir zamanlar tütün yetiştiriciliği ile ünlü olduğunu belirten üretici Oktay Keklik, aileden tütüncü olduklarını ve kendisinin de tütün tarlalarında büyüdüğünü söyledi.

Küçük Menderes Ovasında tütün üreticiliğinin artık yok denecek kadar azaldığını ifade den Keklik, Ödemiş'in Uzundere, Orhangazi ve Köfündere mahallelerinde toplamda 30-40 ailenin tütün üretimi ile uğraştığını ifade etti. Son yıllarda tükenme noktasına gelen tütün yetiştiriciliğin Uzundere, Köfündere ve Orhangazi köylerinde zamana inat devam ettiğini belirten Oktay Keklik, Ödemiş'e 20 kilometre uzaklıktaki Uzundere köyünde atadan kalma bilgi ve beceri ile tütün yetiştirdiklerini belirtti. Keklik, "Amerika'da Kızılderililer, Ödemiş'te Uzundereliler" sloganının kendilerini ifade ettiğini belirterek, Ödemiş'in dağ köyü olan Uzundere'de yaşam koşullarının hala ilkel biçimde sürdüğünü söyledi.

Tütün tarlalarına eşekle çıkmak zorunda kaldıklarını ifade eden Keklik, "Devlet yerli tütüne destek vermeli. Köyümüzde tütün tüm ovada olduğu gibi yok denecek kadar azalmıştı. Sözleşmeli üretim yöntemi ile fiyatı garantiliyoruz ama yine de emeğimizin karşılığını aldığımız söylenemez. Sonbaharda toprağı işleyip, bahar mevsiminde ekime başlıyoruz. Haziran sonu ve Temmuz ortalarına kadar kırma yapıyoruz. Kırma işlemine gece başlıyoruz. Gece 01.00 gibi tarlaya girip sabah güneş yükselene kadar çalışıyoruz. Tütün üreticiliği çok zor ve zahmetli bir iş. Gece boyunca topladığımız tütün yapraklarını akşama kadar dizip güneşin karşısında kurutmaya bırakıyoruz. Zor ama yapacak başka iş az. Bunun yanında son zamanlarda turşuluk salatalık üretimi ile uğraşıyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Orhangazi Uzundere Ödemiş İzmir Genel Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title