Haberler

Objektifler Gaziantep’e Çevrildi

Güncelleme:

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat Ve Meslek Eğitimi Kursları (GAMEK), Eğitimin Yanı Sıra Sosyal Ve Kültürel Faaliyetler Düzenlemeye Devam Ediyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (GAMEK), eğitimin yanı sıra sosyal ve kültürel faaliyetler düzenlemeye devam ediyor.

Uluslararası önem taşıyan geleneksel sergileri ve diğer eğitim projelerine imza atan GAMEK, düzenlediği Fotoğraf Yarışması Organizasyonu ile Gaziantep'in tanıtımına katkıda bulunmaya devam ediyor.

2011 yılı temasını "Fotoğraf Sanatı" olarak belirleyen GAMEK, düzenleyeceği yarışma ile Gaziantep'te fotoğraf sanatı başta olmak üzere görsel sanatların gelişimini desteklemeyi amaçlıyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları Genel Koordinatörü Ersan Aktaş, "6 yıldır Gaziantep'te meslek kursları ve eğitim destekleri konusunda önemli bir işleve sahip olan GAMEK, kentin sanat yaşamına da katkılar sunmaya devam etmektedir. Geleneksel olarak düzenlediğimiz sanat etkinliklerimizin bu yıl ki ana temasını 'Fotoğraf Sanatı' olarak belirledik. Fotoğraf Sanatı'nın tanınmasının yanı sıra bu sanatı ulusal boyutta görsel bir şölene dönüştürmek istedik" dedi.

GAZİANTEPLİLERİ YETENEKLERİNİ SERGİLEMEYE DAVET EDİYORUZ

Aktaş, "Düzenlediğimiz yarışma kapsamında, sergi, söyleşi ve benzeri faaliyetler gerçekleştireceğiz. 30 Nisan tarihine kadar başvuruların yapılacağı ve 7 Mayısta sonuçlanacak ulusal düzeyde gerçekleştireceğimiz serbest konulu bu yarışmanın jüriliğinde Ara Güler, Çerkez Karadağ, Coşkun Aral, Halit Ömer Camcı, Kemal Nuraydın gibi fotoğraf sanatının duayenlerinin yanı sıra Gaziantep'in yetiştirdiği genç fotoğraf sanatçılarından Tayfun Karabağ da yer alacaktır " diye konuştu.

GAMEK olarak sadece eğitimle sınırlı kalmadıklarını hatırlatan Ersan Aktaş; "15 yaş üzeri tüm Gazianteplilerin katılabileceği, serbest konulu fotoğraf yarışması için katılımcılar konu sınırlaması olmadan bir fotoğrafla başvurularını yapabilirler. Katılımın ücretsiz olduğu yarışmaya ilgililer siyah/beyaz veya renkli olarak en fazla 3 eserle katılabileceklerdir. Vatandaşlarımız 0 (342) 339 72 72 numaralı telefonu arayarak Cumhuriyet Gençlik ve Kültür Merkezi Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden ya da www.gamekfotografyarismasi.com ve www.gamek.org internet sitlerinden detaylı bilgi alabilirler" dedi.

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

Kültür Sanat Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title