Haberler

Noam Chomsky: "İnsanların, Hakları İçin Daha Çok Mücadele Etmesi Gerekiyor"

7. Düşünce Özgürlüğü İçin İstanbul Buluşması kapsamında Amerikalı Düşünür ve Dil Bilimci Noam Chomsky "İnsanların, hakları için daha çok mücadele etmesi gerekiyor" dedi.

7. Düşünce Özgürlüğü İçin İstanbul Buluşması kapsamında Amerikalı Düşünür ve Dil Bilimci Noam Chomsky "İnsanların, hakları için daha çok mücadele etmesi gerekiyor" dedi.

İstanbul Bilgi Üniversitesi ve İnsan Hakları Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi işbirliğiyle düzenlenen 7. Düşünce Özgürlüğü İçin İstanbul Buluşması kapsamında Bilgi Üniversitesi Dolapdere Kampüsü'nde gerçekleştirilen programda, onur konuğu olarak konuşma yapan Düşünür ve Dil Bilimci Noam Chomsky, insan haklarının er ya da geç, her zaman kazandığını ve bu bağlamda ABD'nin örnek bir ülke teşkil ettiğini belirterek, "Türkiye'de son yıllarda düşünce özgürlüğü konularında kazançlar elde ediliyor, fakat insanların, hakları için daha çok mücadele etmesi gerekiyor" diye konuştu.

Chomsky, ABD'nin düşünce özgürlüğü yolunda ilerlemek için ülkelere de iyi bir model sergilediğini savunarak, Türkiye'de ortaya çıkan baskıların nasıl yenileceğinin konuşulması gerektiğini ve bu yolda ilerlemenin püf noktasının

yılmadan inanılan şeyler uğruna çaba göstermek olduğunu belirtti. İfade özgürlüğünün savunulmasının ve geliştirilmesinin daha güvenli bir gelecek için vazgeçilmez olduğunu bildiren Chomsky, "Ben de burada, daha yeni şeyler öğrenmek için bulunuyorum. Sadece Türkiye için değil, diğer ülkelerin de insan hakları ve düşünce özgürlüğü konusunda nerelerde olduğunu görmek, bu hakları geliştirerek, nasıl koruruz konusunda düşünce geliştirmek için buradayım" dedi.

İNSAN HAKLARI MÜCADELEYLE KAZANILIR

Chomsky, "Son yıllarda namuslu insanların özlemlerine karşılık vermek için çok şey yapmak gerektiği ortaya çıktı. İnsan hakları her zaman kazanılmıştır. Hiçbir zaman yukarıdan bahşedilmemiştir. Bu hâlâ da böyledir. Bu sonuca ABD de kolayca ulaşabiliriz. ABD bu açıdan dünyada en ileri gitmiş ülkedir. Ama bazı sorunlara hala var. Türkiye'de de belli kazımlar elde edildi. Son dönemlerde ABD ve Türkiye iki önemli örnektir. İfade özgürlüğü ve insan hakları konusunda bu iki meşakkatli konuda iki örnektir. Baskı dalgalarına nasıl göğüs gereceğiz bu iki gün bunları konuşacağız" diye konuştu. Chomsky, Türkiye'de son yıllarda verilen mücadeleyle insan hakları anlamında kazanımlar elde edildiğini belirterek, "Haklar dediğim gibi ancak mücadele verilerek alınır. Elde edilen kazanımlar hakiki olacaksa mücadelenin bilinçli olması gerekir. Bu da hedeflerin belirlenebilmesi ve taktiklerin seçilmesi anlamına gelir. Buna karşı mücadele eden sektörlere karşı da mücadele etmeyi gerektirir. Halkların bunları geliştirebilmesi için vazgeçilmezdir. Ben burada esas olarak öğrenmek için bulunuyorum. Aynı zamanda haklarımızı nasıl sağlayacağımız konusunda fikirler duymak için buradayım. Bu konular geçmişte ele alınmıştı; bugün de burada bunu umuyorum" şeklinde konuştu. Chomsky, hakların mücadeleyle kazanıldığını belirterek, son yıllarda Türkiye'de bu mücadelenin kazanımlar sağladığını ifade etti.

Noam Chomsky, yarın "350" kampanyasının yapılacağı 10/10/10 eylemcesine de katılacak.

Zeynep ÖZONUR - Tahsin LALE / İSTANBUL / DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe kart sınırında olan oyuncular kimler (GS-FB derbi öncesi)? Galatasaray kart sınırında olan oyuncular kimler (GS-FB derbi öncesi)? Mike Tyson Jake Paul maçı ne zaman, hangi kanalda 2024? Hemşireler Günü mesajları ve sözleri 2024! Hemşireler Günü ne zaman 2024? Dünya hemşireler günü tarihi nedir? 11 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 11 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 11 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 11 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 11 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 11 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Maymunlar Cehennemi Yeni Krallık izle! (2024-TÜRKÇE DUBLAJ) Maymunlar Cehennemi Yeni Krallık filmi Türkçe dublaj full nereden izlenir? 11 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 11 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 11 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 11 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 11 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title