Haberler

Nevşehir'den Kısa Kısa

Derinkuyu ilçesindeki Halk Kütüphanesi yeniden düzenleniyor.

Derinkuyu ilçesindeki Halk Kütüphanesi yeniden düzenleniyor.

Kütüphanede atıl bulunan bazı odaların da okuma salonuna dönüştürülmesi amacıyla başlatılan onarım ve tadilat çalışmalarının kısa süre içinde tamamlanması hedefleniyor.

Kütüphane Müdürü Hüseyin Özdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kütüphane üyelerinin son dönemde arttığını ve mevcut salonların ihtiyaca cevap veremez hale geldiğini belirtti.

Özdemir, "20016 yılının ilk beş ayında kütüphanemizden yaklaşık 400 kişi faydalanırken bu yıl aynı dönemde bu sayı bin 880'e ulaştı. Kütüphanemize yeni gelen kitap ve diğer materyaller öğrencilerin ilgisini çekiyor." diye konuştu.

Özdemir, tadilat ve düzenleme çalışmalarının daha çok okuyucuyu kütüphanede ağırlamak amacıyla yapıldığını kaydetti.

Derinkuyu'da kermes

Derinkuyu Yıldız Talebe Yurdu tarafından, geliri ihtiyaç sahibi öğrencilerin eğitim giderlerinde kullanılmak üzere kermes programı düzenlendi.

Gıda ve mobilya reyonundaki ürünlerin satışa sunulduğu geleneksel kermes dualarla açıldı.

Açılış kurdelesi yurdun Müdürü Harun Kaymak, yurdun kurucusu hayırsever Yakup Yıldız ve Derinkuyu Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mustafa Sarı tarafından kesildi.

Kaymak, açılışta yaptığı konuşmada, kermesten elde edilen gelirin orta ve lise dengi okullarda eğitim gören ve yurtlarında barınan öğrencilerin eğitim giderlerinde kullanılacağını belirtti.

Atatürk Caddesindeki yurt binası bahçesindeki kermes bir hafta süreyle açık kalacak.

Gülşehirli üreticilerin fide ihtiyacı karşılanıyor

Gülşehir Ziraat Odası, Nevşehir'de halkın sebze ihtiyacının büyük bölümünü karşılayan Gülşehir'e bağlı Yeşilöz, Yeşilli ve Şahinler köyündeki üreticiler fide tedarik ediyor.

Gülşehir Ziraat Odası Başkanı Hacı Mehmet Baysal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üreticinin sebze fidesine ulaşma konusunda sorunlar yaşadığını belirterek, bu sezon oda olarak ihtiyacın karşılanması amacıyla çalışma sürdürüldüğünü aktardı.

Baysal, "Geçen yıl Gülşehir'de üretici, yeterli sayıda fideye ulaşamadı, aynı sıkıntının yaşanmaması için üreticiden gelen talep üzerine kolları sıvadık 10 bin adet fide bağlantısını yaptık." dedi.

Üreticinin domates, patlıcan ve biber yetiştiriciliğine önem verdiğini kaydeden Baysal, gelen talebe göre çeşitli tür fidelerin de Ziraat Odası tarafından temin edileceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Hüseyin Özdemir Derinkuyu Gülşehir Nevşehir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title