Haberler

Neü'de Mezuniyet Töreni

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi'nde (NEÜ) 2016-2017 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni düzenlendi.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi'nde (NEÜ) 2016-2017 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni düzenlendi.

NEÜ Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Törende konuşan NEÜ Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı, mezun olan öğrencilere hayatları boyunca adil olmaları ve bu amaç uğrunda çalışmaları tavsiyesinde bulundu.

Üniversitelerin, öğrenim görenlerin hayata bakışını genişleten önemli kurumlar olduğunu dile getiren Bağlı, bireyin hayatı boyunca kendisi ve çevresi için adaleti tesis etmeye çalışması gerektiğini vurguladı.

Bağlı, şöyle konuştu:

"Doğudan batıya bütün dünyanın ihtiyaç duyduğu en önemli değer adalettir. Bunu ne kadar tesis edebilirsek, medeniyeti, köklerimize bağlı düşünceyi, dünyaya yaymak için çalışmış oluruz. Sizlere adalet duygusunu emanet etmek istiyorum. Adaletten kastım bir yargıç kürsüsünde bulunup karar vermek değildir. Sözünü ettiğim adil olmak kişilerin sizden emin olmaları ve başkasının hakkını da gözetmenizdir."

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver ise konuşmasında, ülkenin bütünlüğü, bayrak ve inanca saygının ortak değerler olduğunu belirterek, öğrencilere milletin ortak paydalarına sahip çıkmaları hususunda hassas olmaları tavsiyesinde bulundu.

Ünver, "Hepimizin asgari müştereklerimiz vardır. Misak-ı Milli hudutlarımız ve ülkenin bütünlüğü. Bedelini canımızla kanımızla ödediğimiz topraklar ve bayrağımız. İnanca saygı da vazgeçilmezimizdir. İnanç hürriyetinin bizim emin ellerimizde olması lazım, bunun mücadelesini vermemiz lazım. Bunun için alt kültürümüzü, alt kimliğimizi ve varlık sebebimizi unutmamamız gerekiyor." dedi.

Konuşmaların ardından bölüm birincilerine plaket takdim edildi.

Kaynak: AA / Güncel

Mazhar Bağlı Hasan Ünver Hacı Bektaş Nevşehir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title